Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 1 × 18 × 10,5 cm |
Hmotnosť | 0,02 kg |
Popis
Ako ľahučké snehové vločky pristanú na vašom jedle aj tieto koreninové, ktoré vaše pokrmy pozdvihnú znovu do nebeských výšin. Zelené zrná korenia upravené fermentáciou a následnou lyofilizáciou dodajú na intenzívnej a plnej chuti. Tento svetový unikát bol ocenený troma hviezdami v gastronomickej súťaži Great Taste pre jeho skvelú chuť. Jedinečnosť, kvalita a fair trade – to sú korenia .pepper..field®.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
.pepper..field® - Pepper flakes - vločky mrazom sušeného fermentovaného Kampotského korenia 20g
Čierne kampotské korenie je balené v zatváracích vrecúškach, do ktorých sa nedostane vzduch a vlhkosť. Vďaka tomu si kroenie uchováva svoju chuť a kvalitu po dlhú dobu. Aj tu myslí .pepper..field® na udržateľnosť. Vďaka materiálu a kvalite je možné vrecúška znovu použiť na uskladnenie potravín na ďalšie účely.
Koreninové vločky v sebe ukrývajú komplexnú a jedinečnú chuť, ktorá je daná inovatívnym spôsobom spracovania. Fermentované kampotské korenie obsahuje čerstvé zelené zrná spracované starou japonskou metódou fermentácie priamo v Kambodži. K nakladaným zrnám je pridávaná štipka soľného kvetu získavaného odparovaním morskej vody v Kampote. Počas následnej lyofilizácie sú zrná sušené mrazom, ktorý ich zbavuje vlhkosti. Drvením tak vznikajú jemné vločky, ktoré s ú autentickou podobou zeleného korenia s prímesou soli.
Ľahko pikantnú chuť s dotykom morskej soli sa obzvlášť hodí k dochucovaniu jedál. Ocenia ho najmä tí, ktorí po ruke nemajú mlynček či mažiar. Koreninové vločky sú ihneď k dispozícii v ich plnej chuti a sile. S týmto korením môžete servírovať všetky typy mias a rovnako dochutíte ním obľúbené šaláty a prílohy.

Ako chutí korenie?
Korenie je nenahraditeľnou súčasťou každej kuchyne a kampotské korenie je celosvetovo považované za to najkvalitnejšie. Chuť čierneho korenia je ostrá, drevitá a zvýrazní chuť každého jedla. Aj keď sa jeho použitie uplatní v širokej škále pokrmov, výborne dochutí červené mäso, polievky, omáčky a cestoviny. S červeným korením je možné experimentovať najmä v studenej kuchyni, zvýrazní chuť zeleninových šalátov, sladkých dezertov a miešaných drinkov. Svoje uplatnenie nájde aj pri ľahkých jedlách – rizoto, polievky, ryby a hydinové mäso. Biele korenie je synonymom jemnosti a elegancie. Výborne sa hodí do šalátov, krémových polievok a omáčok. Veľmi dobre si rozumie s rizotom a cestovinami a dodá príjemnú bodku pokrmom z hydinového mäsa, rýb a morských plodov. Rôzne intenzity všetkých druhov korenia dosiahnete nadrvením. Čím jemnejšie namletie, tým intenzívnejšia bude štipľavosť. Väčšie fgramenty či celé zrná pridajú pokrmu viac špecifických tónov.

.pepper..field®
Objavte jedinečnú chuť kampotského korenia, ktorý na váš stôl prináša značka .pepper..field®. Cesta po Kambodži, jedinečná chuť a túžba zlepšiť podmienky miestnych farmárov viedla majiteľa .pepper..field® k založeniu značky, ktorá v súčasnej dobe zaujíma prvenstvo v exporte kampotského korenia na svete. Punc najvyššej kvality a jedinečnej chute tohto pokladu je daný ekologickým spôsobom pestovania, prímorským podnebím a geologickými podmienkami.
Značka .pepper..field® spolupracuje s miestnYmi farmármi v súlade s fair trade podmienkami, ktoré im prinášajú adekvátnu odmenu za ich prácu. Malé rodinné farmy v oblasti Kampot, kde sa pestovanie korenia prenáša z generácie na generáciu, tak môžu ďalej pokračovať v súlade s podmienkami ekologického pestovania čierneho zlata, ako je niekedy korenie nazývané.
Kvalita korenia značky .pepper..field® bola ocenená dvoma hviezdami na Great Taste 2022, jednej z najprestížnejších gastronomických súťaží na svete. Rovnako tak značka získala ocenenie SDG’s za udržAteľný a spoločensky zodpovedný projekt. Viac o značke tu.
