Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 3 × 18,5 × 10,5 cm |
Hmotnosť | 0,15 kg |
Popis
Balenie troch druhov kampotského korenia od .pepper..field® – čierneho, červeného a bieleho – je vašou vstupenkou do sveta skutočnej chuti. Každý má svoju unikátnu osobnosť: čierne korenie je intenzívne a výrazné, biele korenie jemné a elegantné, zatiaľčo červené korenie dodáva pokrmom sladkú pikantnosť. Spoločne vytvárajú harmóniu, ktorá prebudí zmysly a premení kuchyňu na malé kulinárske kráľovstvo.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Sada kampotského korenia .pepper..field®, čierne, červené, biele (3x50 g)
Kampotské korenie je balené v zatváracích vrecúškach, do ktorých sa nedostane vzduch a vlhkosť. Vďaka tomu si korenie uchováva svoju chuť a kvalitu po dlhú dobu. Aj tu myslí .pepper..field® na udržateľnosť. Vďaka materiálu a kvalite je možné znovu použiť na uskladnenie potravín na ďalšie účely.
Čierne korenie sa zbiera v momente, kedy sú koreninové guličky ešte zelené. Následne sa suší na prudkom kambodžskom slnku. Tým získavajú typickú čiernu farbu a vráskavú štruktúru. Tento vzácny druh kampotského korenia je zbieraný pri plnej zrelosti. Červené korenie je zbierané pri plnej zrelosti zŕn. Jeho sýto červené sú plné fruktózy a jedinečnej chuti. Biele korenie sa získava z plne zrelých červených koreninových zŕn, ktoré sa následne niekoľko dní máča vo vode, aby sa z nich odstránila vonkajšia červená šupka a ostalo len smotanovo biele zrno korenia.

Ako chutí korenie?
Korenie je nenahraditeľnou súčasťou každej kuchyne a kampotské korenie je celosvetovo považované za to najkvalitnejšie. Chuť čierneho korenia je ostrá, drevitá a zvýrazní chuť každého jedla. Aj keď sa jeho použitie uplatní v širokej škále pokrmov, výborne dochutí červené mäso, polievky, omáčky a cestoviny. S červeným korením je možné experimentovať najmä v studenej kuchyni, zvýrazní chuť zeleninových šalátov, sladkých dezertov a miešaných drinkov. Svoje uplatnenie nájde aj pri ľahkých jedlách – rizoto, polievky, ryby a hydinové mäso. Biele korenie je synonymom jemnosti a elegancie. Výborne sa hodí do šalátov, krémových polievok a omáčok. Veľmi dobre si rozumie s rizotom a cestovinami a dodá príjemnú bodku pokrmom z hydinového mäsa, rýb a morských plodov. Rôzne intenzity všetkých druhov korenia dosiahnete nadrvením. Čím jemnejšie namletie, tým intenzívnejšia bude štipľavosť. Väčšie fgramenty či celé zrná pridajú pokrmu viac špecifických tónov.

.pepper..field®
Objavte jedinečnú chuť kampotského korenia, ktorý na váš stôl prináša značka .pepper..field®. Cesta po Kambodži, jedinečná chuť a túžba zlepšiť podmienky miestnych farmárov viedla majiteľa .pepper..field® k založeniu značky, ktorá v súčasnej dobe zaujíma prvenstvo v exporte kampotského korenia na svete. Punc najvyššej kvality a jedinečnej chute tohto pokladu je daný ekologickým spôsobom pestovania, prímorským podnebím a geologickými podmienkami.
Značka .pepper..field® spolupracuje s miestnYmi farmármi v súlade s fair trade podmienkami, ktoré im prinášajú adekvátnu odmenu za ich prácu. Malé rodinné farmy v oblasti Kampot, kde sa pestovanie korenia prenáša z generácie na generáciu, tak môžu ďalej pokračovať v súlade s podmienkami ekologického pestovania čierneho zlata, ako je niekedy korenie nazývané.
Kvalita korenia značky .pepper..field® bola ocenená dvoma hviezdami na Great Taste 2022, jednej z najprestížnejších gastronomických súťaží na svete. Rovnako tak značka získala ocenenie SDG’s za udržAteľný a spoločensky zodpovedný projekt. Viac o značke tu.
