Budapeštianska pomazánka

Budapeštianska pomazánka
Jednoduchý recept na Budapešť s tvarohom, ktorý uspokojí nielen vás a vaše dedí, ale aj starých rodičov. Je výborná na desiatu aj na studenú večeru, zvlášť keď ju natriete na čerstvo upečený chlieb.

Doba prípravy: 7 minút

Počet porcií: 3 - 4

Naše cestovanie zakončíme v hlavnom meste Maďarska, v Budapešti. Meste mnohých termálnych kúpeľov, malých kaviarničiek, skvelého jedla, hŕbu historických pamiatok a samozrejme obchodíkov s preslávenou maďarskou paprikou.

Ingrediencie

1 vanička plnotučného tvarohu

2 lyžice kyslej smotany

1 malá lyžička obľúbenej majonézy

1 malá cibuľka alebo šalotka

štipka soli

štipka čierneho korenia

štipka cukru

1 malá lyžička kvalitnej maďarskej papriky

petržlenová vňať či iné zelené bylinky na ozdobu

Postup

  • Cibuľku pokrájajte nadrobno.
  • Tvaroh a kyslú smotanu zmiešajte, pridajte majonézu, prisypte cibuľku a ostatné prísady. Dobre vidličkou premiešajte alebo môžete použiť ručný šľahač, nátierka bude krémovejšia.
  • Podľa svojej chuti ešte pridajte soľ či korenie.
  • Výborná bude s čerstvým domácim chlebom. Inšpirovať sa môžete tu

Tip:

Ak nie je paprika vašim favoritom, nasekajte si namiesto nej čerstvé bylinky alebo pažítku a vôbec nešetrite - cca 1 hrnček. Namiesto tvarohu môžete použiť krémový syr. 

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY