Čajové kakaové bábovečky Josefa Maršálka

29. januára 2024 Josef Maršálek https://pottenpannenprod.blob.core.windows.net/ppmedia/sharedmedia/pottenpannensk/pottenpannenmedia/autori/pepa_marsalek01b.png?ext=.png
Čajové kakaové bábovečky Josefa Maršálka
Poznáte Josefovo čajové pečivo, ktoré je skutočne pripravené z čaju? Vyskúšajte Pepove sviatočne nazdobené malé bábovky, ktoré sa budú hodiť na doplnenie energie v zimnom období malým aj veľkým. Nielen že krásne vyzerajú, a krásne voňajú, ale tiež samozrejme výborne chutia, najmä milovníkom kakaa. 

Počet porcií: forma na 6 ks, cca 900 ml
Čas pečenia: 20 - 25 minút
Čajové kakaové bábovečky Josefa Maršálka

Ingrediencie

Cesto:

  • 35 g kakao
  • 150 g uvarený silný čaj Tsarevna
  • 70 g olivový olej
  • 180 g cukor krupica 
  • 2 vajcia M
  • 120 g hladká múka 
  • 3 g jedlej sódy
  • 2 g prášku do pečiva
  • 2 g soli

Poleva:

  • 130 g cukru múčka
  • 35 g uvarený silný čaj Tsarevna
  • 5 g olivový olej
  • sušené kvety na dozdobenie 

Postup

1. Uvarte si veľmi silný čaj, pokojne aj 10 g čajovej zmesi na 250 g vody. Nechajte ho dobre vylúhovať a použite ho ešte vlažný.

2. Do misy odvážte všetky suché ingrediencie a krátko zamiešajte ručnou metličkou. 

3. Potom pridajte všetky ostatné a opäť ručnou metličkou alebo len stierkou zamiešajte dohladka. 

Hmota sa nesmie šľahať !

4. Pripravenú hladkú hmotu nalejte do dobre vymazaných a vysypaných bábovkových formičiek, Josef použil tie od  NordicWare.

Formičky plňte len z 3/4, vložte do rúry vyhriatej  na 160 °C, program horúci vzduch a pečte asi 20-25 minút alebo kým testovacia špajla nebude suchá.

5. Z pripravených surovín si pomocou metličky ručného šľahača alebo robota vymiešajte polevu
Upečené bábovky nechajte krátko  vychladnúť a potom vyklopte.  Ešte vlažné ich pomocou lyžice polejte polevou. Polevu nechajte len voľne stiecť a potom dozdobte sušenými kvetmi.

Bábovečky najlepšie chutia čerstvé a ešte teplé. Tak nestrácajte čas!

Súvisiace a odporúčané produkty