![Čajové kakaové bábovečky Josefa Maršálka](https://image-processor-cdn-imageprocessorpp-prod.azureedge.net/PottenPannenPROD/ppmedia/sharedmedia/pottenpannencz/pottenpannenmedia/blog/734_cajove_kakaove_babovky/952238dc-uvodni.jpg?f=WebP&w=1920&q=85)
Počet porcií: forma na 6 ks, cca 900 ml
Čas pečenia: 20 - 25 minút
![Čajové kakaové bábovečky Josefa Maršálka](https://image-processor-cdn-imageprocessorpp-prod.azureedge.net/PottenPannenPROD/ppmedia/sharedmedia/pottenpannencz/pottenpannenmedia/blog/734_cajove_kakaove_babovky/95f1cc15-8940-4fba-b6f1-1596c1cf3af4.jpeg?f=WebP&w=750&q=85)
Ingrediencie
Postup
1. Uvarte si veľmi silný čaj, pokojne aj 10 g čajovej zmesi na 250 g vody. Nechajte ho dobre vylúhovať a použite ho ešte vlažný.
2. Do misy odvážte všetky suché ingrediencie a krátko zamiešajte ručnou metličkou.
3. Potom pridajte všetky ostatné a opäť ručnou metličkou alebo len stierkou zamiešajte dohladka.
Hmota sa nesmie šľahať !
4. Pripravenú hladkú hmotu nalejte do dobre vymazaných a vysypaných bábovkových formičiek, Josef použil tie od NordicWare.
Formičky plňte len z 3/4, vložte do rúry vyhriatej na 160 °C, program horúci vzduch a pečte asi 20-25 minút alebo kým testovacia špajla nebude suchá.
5. Z pripravených surovín si pomocou metličky ručného šľahača alebo robota vymiešajte polevu.
Upečené bábovky nechajte krátko vychladnúť a potom vyklopte. Ešte vlažné ich pomocou lyžice polejte polevou. Polevu nechajte len voľne stiecť a potom dozdobte sušenými kvetmi.
Bábovečky najlepšie chutia čerstvé a ešte teplé. Tak nestrácajte čas!