Pečené batáty

24. septembra 2022

Pečené batáty
Dokonalá príloha k mäsu a rybám alebo samostatný chod, ktorý môžete doplniť napríklad dresingom z kyslej smotany alebo volským okom.  
Pečené batáty

Ingrediencie

Postup

  1. Olúpte batáty a nakrájajte ich na cca 1 cm hrubé plátky. Cibuľu olúpte a nakrájajte na osminky.
  2. Plátky batátov rozprestrite do zapekacej nádoby, kúsky červenej cibule poskladajte na ne, posypte rímskym kmínom, osoľte a okoreňte. Potom poriadne pokvapkajte olivovým olejom.
  3. Pečte asi 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C, kým cibuľa a batáty nezmäknú a nezačnú voňať. 
  4. Pridajte lístky šalvie a pečte ďalších 5–10 minút, kým lístky nie sú chrumkavé. 

Porcelánové zapekacie misy Clever Cooking

Celú kolekciu Clever Cooking nájdete na našom e-shopu alebo v kamenných predajniach, pozrieť sa môžete aj na článok na našom blogu o tom, ako ľahko sa v tomto riade nielen zapeká či ohrieva v mikrovlnnej rúre, ale tiež ako sa dobre umýva. Všetok riad s vekom Clever Cooking tiež perfektne poslúži na skladovanie potravín, takže môžete mať navyše aj dobrý pocit, že sa vyhnete používaniu nechceného plastu. 

Súvisiace a odporúčané produkty