Pickles – britské kimchi

21. júla 2022
Pickles – britské kimchi
Hodí sa k fish & chips alebo aj k hovädziemu mäsu.
Pickles – britské kimchi

Pickles

Pickles vie ozvláštniť vaše obľúbené jedlá.

Takto pripravené kimchi sa dobre „kamaráti“ s opečenou grilovacou klobáskou, alebo sa skvelo hodí k dusenému hovädziemu mäsu, alebo ako inak k vypraženému fish & chips. Oživí vaše obľúbené jedlá pikantnou kyslastou chuťou a svojimi sviežimi farbami. 

Poháre Kilner na zaváranie či nakladanie

Na prípravu fermentovanej zeleniny kimchi môžete využiť Kilner set určený na fermentáciu

Pripravené kimchi najlepšie uchováte v zaváracích pohároch Kilner, v ktorých pripravená lahôdka aj skvelo vyzerá. 

Tieto poháre od britskej spoločnosti Kilner, nielen že nie sú pohármi na celý život, a že teda naozaj niečo vydržia, naviac majú aj tradíciu, ktorá vo Veľkej Británii siaha až ktovie kam. Zároveň sa dajú opakovane umývať v umývačke riadu – čo je ich ďalšie plus. Pripravila som do nich pre vás recept klasických britských pickles, ktoré som tak trochu zmodernizovala.

Ingrediencie

  • 200 g malých cornichons uhoriek (už dopredu naložených)
  • 1 veľkú bielu cibuľu
  • 4 malé šalotky
  • 100g bielych perličkových cibuliek
  • 100 g sladkej kukurice v slanom náleve
  • ½ karotky
  • 4 lyžice nakladaného zeleru
  • 2 lyžice kapár
  • 2 stonky čerstvého kôpru
  • čerstvý estragón
  • 2 lyžice dyňových zrniek
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • Čerstvo namletá hrubozrnná soľ
  • 100 ml vínneho octu
  • 200 ml vlažnej vody

Postup

  1. Nakladané cibuľky si dvakrát pozdĺžne prekrojte, bielu cibuľu nakrájajte nadrobno. Šalotku naopak nakrájajte na mesiačiky. Všetky tieto ingrediencie dajte do misky.
  2. Karotku – teda mladú mrkvičku – si nastrúhajte na strúhadle, pridajte do misky. Pridajte nakladaný zeler aj s nálevom a premiešajte so všetkými ingredienciami. Kukuricu naopak zlejte a nechajte zatiaľ bokom.
  3. Čo by to bolo za zaváraninu bez poctivej zálievky? Do vyššej nádobky nalejte vlažnú vodu s vínnym octom, trstinovým cukrom, hrubozrnnou soľou a štvorfarebným korením. Poriadne premiešajte, kým sa všetko rozpustí.
  4. Medzitým nasekajte opláchnutý čerstvý kôpor spolu s estragónom a kaparami. Túto nadrobno nasekanú zmes pridajte do nálevu. Dyňové zrnká nechajte celé.
  5. Teraz pekne poháre vrstvite – najprv uhorky, potom pripravenú zmes, vrstvu kukurice a dyňových zrniek. Takto opakujte, kým nie je pohár plný. Zalejte zálievkou tesne pod okraj pohára, priklopte suché kovové viečko a utesnite. Dajte na chladné miesto, ideálne do chladničky a za dva až tri dni máte hotovo.

    P. S: Všimli ste si ako nám pohár krásne hrá sviežimi farbami?

Autor receptu: Daniela Turecká, 
autorka kuchárky Nalož to

Čínské kimchi naložené ve sklenici Kilner

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY