Smotanový dip s kôprom a orechami

Smotanový dip s kôprom a orechami
Jednoduchý recept na netradičný dip, ktorý nám na základe našej Grilovacej výzvy poslala Tereza, vychádza z bulharskej kuchyne.

Skutočne výnimočne chutí s pečenými alebo grilovanými zemiakmi, dokonale ladí aj s grilovaným kuracím či morčacím mäsom. 

Originál recept Tereza odkukala na svojich cestách v Bulharsku, ľahko si ho upravila a žne s ním úspechy na každej párty.  

My sme vyskúšali a môžeme potvrdiť, že zaslúžene. 

Ingrediencie

  • 1 téglik kyslej smotany
  • 2 menšie strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica narezaného kôpor
  • 1 lyžica narezaného petržlenu
  • štipka senovky grécky
  • štipka soli
  • malá hrsť nasekaných vlašských orechov

zväzok kôpru

Postup

Všetky ingrediencie riadne premiešajte a umiestnite do chladničky, aby dip pri servírovaní mal správnu teplotu. 

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY