Vyskúšajte alternatívu klasickej talianskej pizzy – pripravte si ju s vaším obľúbeným ovocím. Piecť ju môžete v klasickej forme na koláč či na pizza kameni, a to ako v klasickej rúre, tak aj vonku na vašom BBQ pomocou pizza kameňa od Rösle.
Ingrediencie
- 20 g droždia
- 1 lyžička cukru
- 300 g polohrubej múky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 lyžičky soli
- 150 ml vody
- 250 g jahôd (čerstvé sú najlepšie, ale je možné použiť aj kompót)
- 200 g lučiny
- 6 lyžíc trstinového cukru
- 1 zväzok bazalky
Postup
- Z droždia, cukru, lyžice múky a trochu vody nechajte vzísť kvások.
- Do veľkej misy dajte múku, pridajte kvások, olej, soľ, vodu a vypracujte hladké cesto, alebo si ušetrite čas a silu a všetko nechajte urobiť robota.
- Z cesta potom vytvorte 2 bochníky a nechajte ich prikryté 20 minút oddýchnuť.
- Vyvaľkajte 2 pláty a ozdobte ich jahodami, malinami alebo iným sezónnym ovocím a rozdrobenou lučinu. Pizze nechajte oddýchnuť na doske ešte 10 minút.
- Potom ich zľahka pokvapkajte olivovým olejom.
- Medzitým predhrejte rúru na 220 °C a dajte do nej nahriať tál alebo formu na koláč.
- Pizzu presuňte na rozpálený pizza kameň alebo do formy a pečte cca 10 minút, kým nie je kôrka chrumkavá a zlatistá.
- Pizzu môžete tiež pripraviť na grile. Predhrejte pizza stone pri zavretom poklope. Pizzu preložte na rozpálený pizza kameň, gril priklopte a nechajte piecť 10 minút, kým nie je kôrka chrumkavá a zlatistá.