Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 1,668 kg |
Priemer | 36 cm |
Nepriľnavý povrch | áno |
Odnímateľná rukoväť | nie |
Indukčný ohrev | áno |
Umývačka riadu | nie |
Popis
Tradičná veľká wok panvica od majstra ázijskej kuchyne z rady Excellence, vhodná na všetky zdroje ohrevu. Vyrobená z ľahkej uhlíkovej ocele 1,8 mm hrubej. Kovové oko na konci bukovej rukoväte garantuje pohodlné a bezpečné zavesenie. Panvica je vhodná na prípravu jedla pre 4-6 osôb, disponuje aj pomocným uchom, tiež z bukového dreva. Nepriľnavý povrch sa na panvici vytvorí správnym vypálením a postupným patinovaním panvice. Predĺžená záruka 10 rokov.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Ken Hom Excellence tradičná wok panvica s drevenou (bukovou) rukoväťou a prídavným madlom z bukového dreva, priemer 36 cm
Tradičná čínska wok pre zdravé a rýchle varenie, panvica vhodná na každý zdroj ohrevu, teda aj na varenie na indukcii. Prírodný nepriľnavý povrch tzv patina sa vytvorí po správnom vypálení a počas používania. Tradičníá čínska wok je vyrobená z ľahkej uhlíkovej ocele 1,8 mm hrubej, má krásnu, drevenú rukoväť z bukového dreva a z rovnakého materiálu je aj pomocné ucho, umožňujúce ľahkú manipuláciu aj s plnou panvicou. Pohodlne tak pripravíte jedlo pre 4-6 osoby.
Rada Excellence reprezentuje to najlepšie, čo si u mňa môžete kúpiť. Tieto panvice proste milujem a verím, že budete aj vy.
Ken Hom

Túto tradičnú čínsku wok panvicu je potrebné pred prvým použitím správne pripraviť – v anglickom jazyku wok seasoning, tteda niečo ako správne wok vypáliť. Je to dôležité, pretože len tak sa začne vytvárať hnedá patina, ktorá na panvici následne vykúzli prirodzene nepriľnavý povrch. Číňania hovoria, že čím tmavšia panvica, tým lepší, kuchár.
Ken Hom wok = svetová špička pre autentickú prípravu čínskej a ázijskej kuchyne
Panvica wok rady Excellence je navrhnutá tak, aby vám umožnila rýchlu, ľahkú a zdravú prípravu obľúbených jedál ázijskej kuchyne. Nepriľnavý povlak na panvici vytvoríte tzv. vypaľovaním (wok seasoning), kedy na panvici postupne vznikne tmavohnedá patina.
Ako správne vypáliť striebornú (karbonovú) wok panvicu – Ken Hom Excellence wok seasoning
1. Surovú panvicu najprv musíte zbaviť chemického ochranného povlaku, ktorým bola vybavená v továrni. Pred akýmkoľvek použitím ju teda najprv vložte pod tečúcu horúcu vodu na dobu cca 5 minút, aby povlak povolil. Potom svoj nový wok poriadne vydrôtujte, doslova ho môžete vydrieť drôtenkou s použitím umývacieho prostriedku (3-4 minúty), a to ako zvnútra, tak aj z vonku. Najmä ak ju budete chciet používať na indukciu venujte veľkú pozornosť aj vonkajšiemu povrchu, špeciálne dnu.
2. Nakoniec naplňte wok do cca polovice vodou a priveďte k varu. Následne vodu vylejte a panvicu dobre osušte. Tým dostanete preč zvyšky chcemickej úpravy z výroby a panvica je pripravená na patinovanie.
3. Karbonový Ken Hom wok silno vymažte z vnútornej strany tukom, použite slnečnicový alebo kukuričný olej, olej podzemnice olejnej či iný olej na smaženie (nikdy ale nepoužívajte olivový!), prebytočný tuk odsajte papierovou utierkou.
4. Pozvoľna zahrievajte svoju novú karbónovú panvicu na platničke, dokiaľ olej nezačne dymiť a prepaľovať sa. Potom vezmite zo zdroja tepla, nechajte vychladnúť a vytrite papierovou utierkou. Proces zopakujte ešte 2-3x. (Na indukciu majte na platničke nastavené 200°C.)
5. Vo vnútri panvice sa začne robiť tmavá škvrna (hnedá až čierna), ktorá sa postupne rozširuje, s panvicou je potrebné otáčať, aby sa urobila po celej ploche. Tým je zahájený proces patinovania, vytváraný prirodzene nepriľnavého povrchu, ktorý bude tmavnuť, čím viac budete svoju wok panvicu používať.
Vytvorená patina zaručuje, že sa povrch panvice wok stane prirodzene nepriľnavým, rýchlejšie sa zahreje a následne udržuje potrebnú vysokú teplotu používaním tvoriaca sa patina chráni vašu panvicu pred hrdzou Najprv musíte wok poriadne rozpáliť, a a až potom pridajte olej, následne zeleninu, mäso, rezance alebo čokoľvek iného, čo chcete smažiť, párkrát premiešajte a môžete servírovať... Pokiaľ panvicu správne vypálite, stane sa vaším najobľúbenejším náradím v kuchyni. Perfektné kuchynské vybavenie na každodenné použitie na prípravu jedál technikou stir-fry z nej činí tiež:
- ľahkosť – kostru tvorí uhlíková oceľ hrubej 1,8 mm
- stabilnosť – plochá základňa, pevne sedí na všetkých typoch ohrevu
- 100% autentickosť – nepriľnavý povrch-patinu vytvoríte správnym vypálením a používaním
- vysoká odolnosť – možno používať aj kovové kuchynské náčinie
- bezpečnosť – drevená rukoväť s minimálnou tepelnou vodivosťou, pomocné ucho
- skladnosť – veľké kovové oko na zavesenie
- ľahká údržba – len opláchnete horúcou vodou
- odolnosť – záruka 10 rokov
- univerzálnosť – vhodná na všetky typy ohrevu, vrátanie indukcie

Technické špecifikácie:
- priemer: 36 cm
- dĺžka: 60,5 cm
- hĺbka: 14,5 cm
- váha: 1,668 kg
Odporúčanie pri údržbe:
Prvé umývanie urobte podľa inštrukcií na obale a do sucha vytrite mäkkou utierkou. Po patinovaní umývajte len ručne, pod horúcou tečúcou vodou, alebo wok po každom varení naplňte vodou, priveďte do varu, vodu vylejte a wok vytrite do sucha. Pri ručnom umývaní nepoužívajte umývacie prostriedky ani hubičku, len umývaciu kefku, prichytené zvyšky jedla nechajte odmočiť. Raz za čas potrite vnútorný povrch panvice olejom. Nikdy neumývajte v umývačke riadu, prišli by ste o svoju patinu!
Veľa ľudí sa ma pýta, čo v kuchyni najviac používam. Moja odpoveď je vždy rovnaká – je to panvica wok. Pretože to je to jediné, čo skutočne potrebujete.
Ken Hom

Fenomén Ken Hom – takmer 40 rokov na ázijskej vlne
Zapálený propagátor čínskej a ázijskej kuchyne aj kultúry, špičkový kuchár, úspešný kuchár, autor 37 kuchárok preložených do mnohých jazykov, televízna hviezda s vlastným programom, nositeľ Rady britského impéria (OBE) za služby kulinárskeho umenia, milovník vína a japonskej whisky, futbalový fanúšik Manchestru United, pokorný a milujúci syn hrdý na svoju matku a svoje korene...to všetko je Ken Hom, zakladateľ značky pýšiaci sa jeho menom.
Ken Hom – spojenie švajčiarskej precíznosti a kvality s kúzlom ázijskej kuchyne
Prvá panvica s názvom Ken Hom Hot Wok bola uvedená na trh v roku 1986, išlo o prvú wok na svete, ktorá mala rozrezané dno tak, aby sedela nielen na otvorenom ohni, ale napríklad aj na elektrických platničkách. Prvenstvo mali Ken Hom Wok panvice tiež v tom, že sa začali predávať aj v bežných obchodoch na hlavných triedach, nielen na špeciálkach. O 12 rokov neskôr malo napríklad už 10 % domácnosti vo Veľkej Británii niektorý z produktov, nesúci meno Ken Hom. Do dnešného dňa sa predalo do 59 krajín sveta viac ako 8 miliónov kusov výrobkov, nesúcich meno Ken Hom.
Kenova spolupráca na výrobe panvice s DKB Household, dcérskou spoločnosťou švajčiarskeho holdingu Diethelm Keller Group, nepretržite trvá viac ako 30 rokov, od roku uvedenia prvej panvice na trh. Táto celosvetovo pôsobiaca holdingoová spoločnosť je spravovaná už štvrtou generáciou zakladajúcej rodiny a je lídrom na svetovom trhu domácich potrieb.
Ken Hom wok panvicu, nesúcu jeho meno, samozrejme používa a každý "svoj" nový výrobok tiež osobne veľmi starostlivo testuje, kým je vypustená na trh. Vie totiž veľmi dobre, ako je dôležité pri stir-fry varení pracovať s kvalitným nádobím a príslušenstvom, pretože aj to ovplyvní chuť pripravovaného jedla. Aj preto panvica ani ďalšie doplnky nesúce jeho meno Ken Hom svojich užívateľov nikdy nesklamú.
Správny kuchár nemôže variť čínske jedlá bez dobrej wok panvice, hovorí vo svojich programoch Ken Hom, svetovo uznávaný odborník na autentickú čínsku a ázijskú kuchyňu. Ken Hom wok nepriľnavé panvice rady Excellence sú skutočne tým najlepším, čo si môžete zaobstarať.
Zaujíma vás príbeh majstra ázijskej kuchyne a jeho značky Ken Hom? Kde sa vzal a jak žije teraz? Viac sa dočítate v článku na našom blogu tu.