Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 2,5 × 11 × 13,5 cm |
Hmotnosť | 0,04 kg |
Popis
Ako asi chutí čerstvo odtrhnuté korenie z liany korenovníka? Na otázku si odpoviete ochutnaním zeleného fermentovaného korenia, ktorý vyniká jemnou a sviežou chuťou. Fermentovaný v morskej soli ponúka skutočný pôžitok, ktorý milujú aj farmári z oblasti Kampot. Jeho jedinečnosť dokazujú 3 hviezdy získané v gastronomickej súťaži Great Taste 2023 a 2024.
Akcia 2+1 zadarmo
Akcia "2+1 zadarmo" sa aktivuje, keď vložíte do nákupného košíka 3 položky označené týmto štítkom. Nejlacnejšie z týchto 3 položiek získate zadarmo.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Zelené Kampotské korenie .pepper..field® v soľnom kvete, 40 g
Zelené korenie budú kvôli jeho jemnosti milovať predovšetkým vyznávači vegetariánskej kuchyne. Skúste jeho dokonalú chuť spojiť s tmavým mäsom, omáčkami, rizotom či rannými vajíčkami. Mäkučké zelené zrná sa hodia aj k cestovinám, na zapekanie a do polievok. Veľmi dobre si rozumie aj s jemnými syrmi, ktorým robí ostrejší sprievod.
Toto korenie nie je vhodné drviť v mlynčeku z dôvodu zanesenia mlecieho mechanizmu. Pokiaľ predsa len budete chcieť jeho vrchnú šupku narušiť, použite mažiar.
Nakladané koreninové zrná sú balené priamo v Kambodži do recyklovateľných obalov, vďaka ktorým si uchovávajú autentickú chuť aj arómu čerstvosti. V tejto edícii je navyše ukladaný do luxusnej zapečatenej obálky vyrobenej z extract papiera. K jeho výrobe slúžia použité tégliky od kávy.

Ako chutí korenie?
Korenie je nenahraditeľnou súčasťou každej kuchyne a kampotské korenie je celosvetovo považované za to najkvalitnejšie. Chuť čierneho korenia je ostrá, drevitá a zvýrazní chuť každého jedla. Aj keď sa jeho použitie uplatní v širokej škále pokrmov, výborne dochutí červené mäso, polievky, omáčky a cestoviny. S červeným korením je možné experimentovať najmä v studenej kuchyni, zvýrazní chuť zeleninových šalátov, sladkých dezertov a miešaných drinkov. Svoje uplatnenie nájde aj pri ľahkých jedlách – rizoto, polievky, ryby a hydinové mäso. Biele korenie je synonymom jemnosti a elegancie. Výborne sa hodí do šalátov, krémových polievok a omáčok. Veľmi dobre si rozumie s rizotom a cestovinami a dodá príjemnú bodku pokrmom z hydinového mäsa, rýb a morských plodov. Rôzne intenzity všetkých druhov korenia dosiahnete nadrvením. Čím jemnejšie namletie, tým intenzívnejšia bude štipľavosť. Väčšie fgramenty či celé zrná pridajú pokrmu viac špecifických tónov.

.pepper..field®
Objavte jedinečnú chuť kampotského korenia, ktorý na váš stôl prináša značka .pepper..field®. Cesta po Kambodži, jedinečná chuť a túžba zlepšiť podmienky miestnych farmárov viedla majiteľa .pepper..field® k založeniu značky, ktorá v súčasnej dobe zaujíma prvenstvo v exporte kampotského korenia na svete. Punc najvyššej kvality a jedinečnej chute tohto pokladu je daný ekologickým spôsobom pestovania, prímorským podnebím a geologickými podmienkami.
Značka .pepper..field® spolupracuje s miestnYmi farmármi v súlade s fair trade podmienkami, ktoré im prinášajú adekvátnu odmenu za ich prácu. Malé rodinné farmy v oblasti Kampot, kde sa pestovanie korenia prenáša z generácie na generáciu, tak môžu ďalej pokračovať v súlade s podmienkami ekologického pestovania čierneho zlata, ako je niekedy korenie nazývané.
Kvalita korenia značky .pepper..field® bola ocenená dvoma hviezdami na Great Taste 2022, jednej z najprestížnejších gastronomických súťaží na svete. Rovnako tak značka získala ocenenie SDG’s za udržAteľný a spoločensky zodpovedný projekt. Viac o značke tu.
