Večera na daždivé večery, ktorá zahreje na jazyku aj na duši. Vyskúšajte si pripraviť obľúbené „comfort food“ chilli con carne aj doma. Zaujímavým obohatením tradičného receptu je následné zapečenie v rúre s kukuričnými nachos a syrom čedar. Chrumkavá textúra dodá jedlu kontrast a syr dokonale pikantnú a smotanovú chuť.
Obtiažnosť: stredná
Doba prípravy: 1 hodina
Počet porcií: 5
Obtiažnosť: stredná
Doba prípravy: 1 hodina
Počet porcií: 5
Ingrediencie
- 200 g varenej červenej fazule
- 200 g varenej bielej fazule
- 2 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 plechovka krájaných paradajok
- strúhaný čedar
- kukuričné nachos
- 1 lyžička rímskej rasce
- 1 lyžička jemne pálivej papriky
- 1 čerstvá zelená chilli paprička
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- soľ
- olivový olej
ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE
Postup
- Cibuľu aj cesnak nakrájajte nadrobno.
- Chilli papričku pozdĺžne rozkrojte a vyrežte vnútro so semienkami. Očistenú dužinu nakrájajte na drobné prúžky.
- Na oleji sprudka opečte mäso. Mleté mäso bude mať tendenciu spájať sa do väčších kusov. V priebehu sa ich snažte rozdeľovať od seba vareškou.
- Akonáhle mäso zbavíte tekutiny, ktorú pustilo, pridajte nakrájanú cibuľu, chilli a cesnak. Opekajte spolu asi 3 minúty a odstavte.
- Pridajte korenie, bylinky a soľ. Rozmiešajte v zmesi a nechajte rozvoňať. Následne pridajte krájané paradajky, uvarené fazule a asi hrnček horúcej vody alebo vývaru.
- Nechajte pod pokrievkou asi 40 minút dusiť na nízky plameň. Dávajte pozor, aby sa vám zmes nepripálila.
- Rúru predhrejte na 190 stupňov na funkciu gril. Pripravenú zmes rozdeľte na jednotlivé porcie do menších zapekacích misiek a posypte každú porciu strúhaným čedarom a vložte do rúry asi na 7 minút, kým sa syr nezačne roztekať.
- Pred servírovaním dozdobte chrumkavými nachos a posypte čerstvými bylinkami (môžete použiť petržlen, koriander alebo oregano).
ĎALŠIA INŠPIRÁCIA NA ZAHRIATIE
27. februára 2023
Pomaly varená fazuľová polievka
03. januára 2022
Francúzska cibuľačka zapekaná so syrom
14. júna 2022
Tekvicová polievka s chilli
02. januára 2022