Chuť Ázie: Exotická polievka Miso

09. augusta 2022
Chuť Ázie: Exotická polievka Miso
Báječná chuť morských rias, tofu a sójovej pasty miso. Pre niektorých možno neobvyklá chuť, ale napriek tomu je táto polievka veľmi zdravá a obľúbená po celom svete. Vyskúšate ju?
Chuť Ázie: Exotická polievka Miso

Japonská tradícia

Nejde vždy len o sushi. Japonská kuchyňa má toľko toho čo ponúknuť. Napríklad recept na klasickú miso polievku s morskou riasou, skvelým tofu a miso (pastou zo sóje).

Dôraz je kladený na čerstvosť ingrediencií a dokonalú prezentáciu. Misky s poklopom z prémiového porcelánu na odkladanie varešiek, lyžička na ázijské pokrmy, praktický servírovací podnos - to všetko je potrebné na správne a pohodlné podávanie. S kolekciou Villeroy & Boch Soup Passion vytvoríte jedinečnú, zenovou atmosféru aj vo vašej domácnosti. 

Tak zabudnite na starosti každodenného života a vydajte sa s nami na cestu po stopách japonských chutí vďaka receptu na skvelú japonskou polievku. Výborný vývar a jemne slanú chuť riasy wakame si zamilujete. Navyše je riasa bohatá na minerály a ďalšie telu prospešné látky. Posilniť imunitu a pripraviť telo na zimu nebolo nikdy jednoduchšie. 

Ingrediencie

  • riasa wakame (malý štvorček na osobu)
  • 2–3 druhy sezónnej zeleniny
  • 750 ml vody či zeleninového vývaru
  • 4 lyžičky pasty miso
  • zelená vňať (pór alebo vňať zo žeruchy)
  • 2–4 huby šitake
  • čerstvý zázvor

Postup

  • Wakame umyjeme a vložíme do misky s vodou; riasa po pár minútach zmäkne. Nakrájame ju na kúsky a zatiaľ odložíme bokom. 
  • Vodu, v ktorej sa riasa máčala, uchováme – využijeme ju pri varení polievky.
  • Dáme variť liter vody. Medzitým nakrájame zeleninu na tenké rezančeky a huby na plátky.
  • Do vriacej vody potom vhodíme zeleninu, huby a za malú chvíľku tiež riasu (vylejeme aj nálev z namáčania).
  • Varíme na miernom ohni päť až desať minút, podľa veľkosti zeleniny – nemala by byť rozvarená
  • Naberačku horúcej polievky odoberiem do misky Villeroy & Boch na ázijské polievky a rozmiešajte v nej pastu miso.
  • Ďalej už nevaríme! Miso obsahuje živé enzýmy, ktoré by sa varom zničili. Nechajte polievku len troška zľahka na bode varu, asi tri až päť minút.
  • Na záver pridáme bylinky, dozdobíme pórom a pár kvapkami šťavy z čerstvého zázvoru.

Servírujeme v menších miskách Villeroy & Boch Soup Passion

Ďalšie recepty na polievky

Ďalšie recepty na polievky

Súvisiace a odporúčané produkty