Dekadentná valentínska večera ustrice na dva spôsoby

30. januára 2024
Dekadentná valentínska večera ustrice na dva spôsoby
Aké jedlo sa hodí na začatie dokonale romantického večera? Vyskúšajte kombináciu ustríc a suchého šampanského, ktoré je skvelým kontrastom k ich slanej morskej chuti. Poláskajte svoje chuťové poháriky touto delikatesou v dvoch rôznych úpravách.
 
Ustrice servírujte na ľade. Skvele vám na to poslúži liatinový hrniec STAUB, známy svojou schopnosťou udržať teplotu, či už teplo, alebo chlad.
 
Dekadentná valentínska večera ustrice na dva spôsoby

Ingrediencie

Šalotková zálievka

  • 2 šalotky
  • 4 lyžice červeného vínneho octu
  • soľ
  • korenie

Petržlenové pesto

  • hrsť petržlenu 
  • 50 ml olivového oleja
  • ½ šťavy z citróna
  • 10 g píniových orieškov

ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE

Postup

Najprv vyčistite a otvorte ustrice. V jednej ruke ich držte guľatou stranou dole v kuchynskej utierke, silne pichnite nožom na ustrice blízko kĺbu, ktorý drží ustricu vcelku. Zarazený nôž pomaly otočte a ustricu otvorte.

  • Šalotková zálievka

Šalotky ošúpte a nakrájajte nadrobno, potom ich ochuťte červeným vínnym octom, soľou a čiernym korením.

  • Petržlenové pesto

Petrželku omyjte a osušte, poté ji rozmixujte s olivovým olejem a piniovými oříšky na hladkou pastu. Nakonec ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.