
Aké jedlo sa hodí na začatie dokonale romantického večera? Vyskúšajte kombináciu ustríc a suchého šampanského, ktoré je skvelým kontrastom k ich slanej morskej chuti. Poláskajte svoje chuťové poháriky touto delikatesou v dvoch rôznych úpravách.
Ustrice servírujte na ľade. Skvele vám na to poslúži liatinový hrniec STAUB, známy svojou schopnosťou udržať teplotu, či už teplo, alebo chlad.
Ustrice servírujte na ľade. Skvele vám na to poslúži liatinový hrniec STAUB, známy svojou schopnosťou udržať teplotu, či už teplo, alebo chlad.

Ingrediencie
Šalotková zálievka
- 2 šalotky
- 4 lyžice červeného vínneho octu
- soľ
- korenie
Petržlenové pesto
- hrsť petržlenu
- 50 ml olivového oleja
- ½ šťavy z citróna
- 10 g píniových orieškov
ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE
Postup
Najprv vyčistite a otvorte ustrice. V jednej ruke ich držte guľatou stranou dole v kuchynskej utierke, silne pichnite nožom na ustrice blízko kĺbu, ktorý drží ustricu vcelku. Zarazený nôž pomaly otočte a ustricu otvorte.
- Šalotková zálievka
Šalotky ošúpte a nakrájajte nadrobno, potom ich ochuťte červeným vínnym octom, soľou a čiernym korením.
- Petržlenové pesto
Petrželku omyjte a osušte, poté ji rozmixujte s olivovým olejem a piniovými oříšky na hladkou pastu. Nakonec ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.