Hovädzie s cajunským korením podľa Pavla Maurera

19. februára 2024
Hovädzie s cajunským korením podľa Pavla Maurera
Pavla Maurera gastronomickej scéne určite nemusíme predstavovať. Zakladateľ rebríčka kvality reštaurácií Maurerův výběr Grand Restaurant a renomovaný gastronomický publicista si pre vás pripravil recept na hovädzie s cajunským korením, ktoré si priviezol z New Orleans. 

Ideálnou prílohou pre toto hutné jedlo plné chuti a šťavy je ryža alebo vaše obľúbené pečivo. 

Obtiažnosť: stredná
Príprava: 60 minút
Čas varenia: 12 hodín
Počet porcií: 6
Hovädzie s cajunským korením podľa Pavla Maurera

Ingrediencie

  • 700 g hovädzieho vrchného šálu 
  • 500 ml hovädzieho vývaru 
  • 3 stonky stonkového zeleru 
  • 3 mrkvy 
  • 2 petržleny 
  • 1 veľká biela cibuľa 
  • 4 lyžice olivového oleja extra virgin 
  • 1 lyžička ružovej soli 
  • čerstvo namletého červeného kampotského korenie 
  • 2 zväzky čerstvého tymianu a rozmarínu 
  • 1 lyžica cajunského korenia (namletá suchá paprika červená, žltá, zelená, chilli, červené a čierne korenie, citrónový prášok, sušená petržlen, cesnak) 

Čo by sa vám mohlo hodiť

Postup

  1. Mäso nakrájajte na kocky asi 2x2 cm, obaľte v korení a sprudka orestujte  na olivovom oleji.
  2. Vložte do hrnca na pomalé varenie spolu s teplým vývarom.
  3. Na ďalšej panvici súčasne orestujte cibuľu a všetku nakrájanú zeleninu. Z panvice presuňte do hrnca na pomalé varenie. 
  4. Dolejte vývarom, kým nie sú všetky ingrediencie ponorené.  
  5. Ľahko osoľte, okoreňte čerstvým čiernym korením a pridajte čerstvý tymián a rozmarín. 
  6. Zapnite večer pred spaním a nechajte variť aspoň 12 hodín.  Mäso bude krehké  a šťava skvelo prepojená s chutným korením.  

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať