Írska káva podľa najlepšieho českého barmana

19. januára 2024
Írska káva podľa najlepšieho českého barmana

Jan Šebek, víťaz českého finále najprestížnejšej barmanskej súťaže Diageo World Class, sa s nami podelil o jeho špeciálny recept na Írsku kávu. Svoju verziu známeho nápoja pomenoval Guatemala Coffee podľa domoviny použitého rumu. Tento legendárny koktail vznikol na írskom letisku, aby zahrial pasažierov, ktorým z dôvodu zlého počasia zrušili let domov. Zohrejte sa v zimných mrazivých dňoch týmto lahodným nápojom od hlavy až po päty. 
 

Obtiažnosť: ľahká 

Doba prípravy: 15 minút 

Počet porcií:

Írska káva podľa najlepšieho českého barmana

Ingrediencie

  • 25 ml Zacapa Centenario 
  • 10 ml karamelového sirupu 
  • 60 ml filtrovaná káva z Guatemaly najlepšie s tónmi mliečnej čokolády 
  • 40 ml vysokopercentnej smotany 
  • tonka fazuľa 

ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE

Postup

  1. Zmiešajte rum, karamelový sirup a pripravenú kávu. 
  2. Smotanu si vyšľahajte do tuhej konzistencie a následne pridajte na vrch pohára s nápojom. 
  3. Na vrch smotanovej čiapky nastrúhajte tonka fazuľa.