 
     
            Ingrediencie
 
- 200 ml kečupu (ideálne bez pridaného cukru)
- 2 lyžice jablčného octu
- 2 lyžice worcestrovej omáčky
- 2 lyžice trstinového cukru (alebo medu)
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička údenej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku
- 1/2 čajovej lyžičky cibuľového prášku
- štipka čili alebo pár kvapiek tabasca (podľa chuti)
- soľ a korenie podľa chuti
- voliteľne: 1 lyžica javorového sirupu pre jemnejšiu sladkosť
Postup
- V menšom hrnci zmiešajte všetky ingrediencie.
- Zohrievajte na miernom ohni a občas premiešajte, kým omáčka nezačne vrieť.
- Znížte teplotu a nechajte omáčku jemne prebublávať približne 15–20 minút, kým nezhustne.
- Ochutnajte a podľa potreby dochuťte (viac soli, cukru, čili…).
- Nechajte vychladnúť a prelejte do čistej sklenenej nádoby. V chladničke vydrží približne 2 týždne.
Takto pripravená domáca barbecue omáčka z vás spraví majstra grilu. Pred použitím ju ohrejte. Hotové jedlo ňou môžete jemne potrieť alebo ho omáčkou celé zaliať (napríklad kuracie paličky alebo rebrá). V nádobe, ktorá drží teplo, bude absolútnou hviezdou medzi ostatnými dipmi. Rozhodne s ňou urobíte dojem, ak si ju vezmete so sebou na grilovačku. Darček pre hostiteľa potom môžete vybrať z našej novej kolekcie produktov Emile Henry BBQ.
 
 
         
         
        