Päť zaujímavostí o polievke Pho + recept

10. júna 2022
Päť zaujímavostí o polievke Pho + recept
Toto tradičné vietnamské jedlo sa stalo obľúbeným pokrmom i u nás. Zvlášť v chladných dňoch príjemne zahreje a prevonia celý byt. Horúcu polievku Pho si zamilujete.

Zaujímavá história

Naše putovanie po histórii polievky Pho začína v severnom Vietname, v provincii Nam Dinh, odkiaľ pramenia prvé zmienky. Silný mäsový vývar s plochými ryžovými rezancami sa stal veľmi obľúbeným a recept sa rozkríkol do hlavného mesta Hanoj a po celej krajine. Po napoleonských vojnách sa Napoleonovi III. podarilo získať územie Kambodže a južného Vietnamu. A tak, keď miesto obsadili kolonizátori, kde bola tradičná kuchyňa zvyknutá na bravčové mäso, rozhodli sa Francúzi naučiť Vietnamcov jesť aj hovädzie mäso, ktoré sa v polievke používa dodnes.

Správne servírovanie

Na perfektné podávanie polievky Pho je vhodná väčšia miska značky Villeroy & Boch z prémiového porcelánu, na ktorú ľahko odložíte čínske paličky. Vykúzlite jedinečnú atmosféru a stolujte ako praví milovníci ázijských delikates. Nutnosťou je tiež lyžica na ázijské polievky, s ktorou sa bude jesť priam božsky!

Obľúbená polievka gurmánov z celého sveta

Poznáme päť typov polievok Pho:

  • Pho Bo – hovädzí vývar s hovädzím mäsom a s plochými ryžovými rezancami, pre tento typ Pho polievky máme recept.
  • Pho Ga – slepačí vývar s kuracím mäsom a s plochými ryžovými rezancami.
  • Pho Chay – vegetariánsky variant polievky Pho, ktorá môže byť z mäsového vývaru, ale nemá kúsky mäsa. Často sa tiež dochucuje rybacou omáčkou a vyprážaným tofu.
  • Pho Vit – polievka s kačacím mäsom.
  • Pho Thap Cam – voľne preložené ako „polievka so všetkým". Rôzne druhy mäsa a tofu.

Ďalšie recepty na polievky

Ďalšie recepty na polievky

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY