
Toto tradičné vietnamské jedlo sa stalo obľúbeným pokrmom i u nás. Zvlášť v chladných dňoch príjemne zahreje a prevonia celý byt. Horúcu polievku Pho si zamilujete.
Zaujímavá história
Naše putovanie po histórii polievky Pho začína v severnom Vietname, v provincii Nam Dinh, odkiaľ pramenia prvé zmienky. Silný mäsový vývar s plochými ryžovými rezancami sa stal veľmi obľúbeným a recept sa rozkríkol do hlavného mesta Hanoj a po celej krajine. Po napoleonských vojnách sa Napoleonovi III. podarilo získať územie Kambodže a južného Vietnamu. A tak, keď miesto obsadili kolonizátori, kde bola tradičná kuchyňa zvyknutá na bravčové mäso, rozhodli sa Francúzi naučiť Vietnamcov jesť aj hovädzie mäso, ktoré sa v polievke používa dodnes.
Správne servírovanie
Na perfektné podávanie polievky Pho je vhodná väčšia miska značky Villeroy & Boch z prémiového porcelánu, na ktorú ľahko odložíte čínske paličky. Vykúzlite jedinečnú atmosféru a stolujte ako praví milovníci ázijských delikates. Nutnosťou je tiež lyžica na ázijské polievky, s ktorou sa bude jesť priam božsky!
Obľúbená polievka gurmánov z celého sveta
Poznáme päť typov polievok Pho:
- Pho Bo – hovädzí vývar s hovädzím mäsom a s plochými ryžovými rezancami, pre tento typ Pho polievky máme recept.
- Pho Ga – slepačí vývar s kuracím mäsom a s plochými ryžovými rezancami.
- Pho Chay – vegetariánsky variant polievky Pho, ktorá môže byť z mäsového vývaru, ale nemá kúsky mäsa. Často sa tiež dochucuje rybacou omáčkou a vyprážaným tofu.
- Pho Vit – polievka s kačacím mäsom.
- Pho Thap Cam – voľne preložené ako „polievka so všetkým". Rôzne druhy mäsa a tofu.