Opinel
Intempora malý kuchársky nôž, 170 mm
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 35 × 4 × 35 cm |
Hmotnosť | 0,194 kg |
Materiál rukoväti | plast |
Dĺžka čepele | 17 cm |
Popis
Menší kuchársky nôž s nerezovou, stabilnou čepeľou 17 cm dlhou a ergonomicky prehnutou rukoväťou dizajnovej rady Intempora využijete vo svojej kuchyni pre krájanie, sekanie aj plátkovanie.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Opinel Intempora malý kuchársky nôž
Do ženskej ruky dobre padnúci kuchársky nôž s 170 mm dlhou nerezovou čepeľou, silnou 3 mm oceníte pri práci s mäsom i zeleninou, či už sa bude jednať o krájanie, plátkovanie alebo sekanie. Nie nadarmo sa nazýva nožom kuchárskym, ak by ste si chceli kúpiť do svojej novej kuchyne len jeden, mal by to byť práve tento. Nôž umožňuje tzv. tlakový pohyb, ktorý je potrebné pre jemné úplne ideálne nasekanie kapusty alebo cibule. Čepeľ zostáva stabilná a pevná. Vďaka ergonomickej rukoväti sa nôž dobre drží a vďaka jeho nižšej váhe s ním budete veľmi dobre manipulovať.
- dĺžka čepele: 17 cm
- hrubka čepele: 3 mm
- materiál čepele: špeciálna zmes nerezových ocelí
- materiál rukoväte: vysoko odolný polymér
- môže sa umývať v umývačke riadu, odporúčané ale ručné umývanie
Výnimočná kombinácia skvelých vlastností
Špeciálne modifikovaná oceľ Sandvik 12C27 M zaisťuje vysokú odolnosť proti korózii a perfektná schopnosť rezu (14,5% chrómu + 0,60% mangánu zabezpečuje odolnosť voči hrdzaveniu a 0,52% uhlíka potom perfektné rezné hrany)
Tvrdosť 57 HRC podľa Rockwellovy stupnice znamená skutočne veľkú rezistenciu ostria proti opotrebovaniu
30° brúsiaci (ostriaci) uhol, 15 ° z každej strany
Optimalizácia rozmerov pre každý typ noža tak, aby bola zaistená maximálna efektivita činnosti, pre ktorú má byť používaný
V-grip ľahko a bezpečne uchopiteľný nôž vďaka uhlu ostria
Ergonomický profil rukoväte vašu ruku sám navedie na správny úchop
Hladké línie, bez nerovností znepríjemňujúce úchop i údržbu
kolekcia Intempora, stvorená pre excelentné krájanie - zoznámte sa
Tvar a farebnosť kolekcie kuchynských nožov Intempora sú inšpirované trendy industriálnym štýlom, podobne ako u rady steakových Opinel nožov Appetit. S kolekciou Intenpora prichádza do vašej kuchyne nielen moderný dizajn a tie najlepšie možné materiály, ale tiež francúzska kulinárske dokonalosť a umenie užívať života.
Ergonomicky tvarovaná rukoväť nožov tejto rady je vyrobená z vysoko odolného polyméru-POM, ktorý zaručuje, že je rezistentný voči chemickým detergentom, znáša vysoké teploty a samozrejme jej tvar aj farba odolávajú pôsobeniu akokoľvek teplej či studenej vody. Čepeľ kuchynských nožov Intempora je vyrobená zo špeciálnej zmesi nerezovej ocele 12C27 (Sandvik Mod), ktorá ju chráni pred vplyvom korózie a zaisťuje špičkovú ostrosť. Oceľové ostrie prechádza celou dĺžkou noža, je tak zaistená primeraná vyváženosť a zároveň tvorí zaujímavý dizajnový prvok.
Na čo by ste nemali zabudnúť
- bezpečné uloženie
Skladujte nože na bezpečnom mieste (z dosahu detí), vždy dbajte na to, aby smerom k vám smerovala rukoväť, nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
- čistota
Do dreveného bloku na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy iba očistené a osušené noža. Radšej než umývačku riadu, použite cca 55 ° C horúcu vodu a hubku.
- správna veľkosť
Vždy používajte ten správny nôž - veľkosť a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líšia, a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájacie techniky a teda aj špecifický nôž.
Nie je oceľ ako oceľ
Výber ocele určuje životnosť a kvalitu ostria, a preto je mu venovaná patričná pozornosť, pretože vo svojom dôsledku tak ovplyvní hlavné úžitkové vlastnosti celého výrobku. Pre nože kolekcia Opinel Intempora bola vybraná vysoko kvalitná švédska oceľ 12C27 Sandvik Mod. Táto oceľ je vysoko odolná voči korózii a jednoduchá na údržbu vďaka prídavku chrómu (14,5%) a mangánu (0,60%). Prídavok uhlíka v oceli (0,52%) zabezpečí excelentnú hranu, ktorá drží tvar aj pri styku s tvrdším materiálom.
Zrodenie legendy
Príbeh dnes už ikonickej značky Opinel® začína v 19. storočí, kedy sa obchodník Victor-Amédée Opinel počas svojich ciest naučil kovať klince a následne založil vo Francúzsku svoju kováčsku dielňu. Po jeho smrti prevzal remeslo syn Daniel, ktorý sa stal pre miestnych farmárov "výrobca ostrých predmetov" pretože ostrie jeho kosáka a kos bolo vyhlásené široko ďaleko ako to najostrejšie možné.
Ten pravý Opinel-vreckový nôž si ale na svetlo sveta musel ešte chvíľku počkať. Najstarší syn Daniela Opinel, Joseph, sa rozhodol ísť v stopách svojho otca a poháňaný umeleckou vášňou, spojil ručné spracovanie s vtedy najmodernejšou technológiu a vytvoril malý zázrak. Písal sa rok 1890 a svetlo sveta uzrel vreckový zatvárací nôž Opinel, nôž od prvého dňa milovaný a odovzdávaný z generácie na generáciu. Nôž, ktorý počas ďalších rokov získal stovky tisíc fanúšikov po celom svete, sa stal bežnou súčasťou domácností, a tak trošku jedným zo symbolov celého Francúzska ...
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
19. novembra 2024
Radšej varí, ako pečie
21. októbra 2024
Ako si vyrezať tekvicu na Halloween
20. októbra 2024