Srnčie stehno na červenom víne podľa Liběny Rochovej

23. mája 2024
Srnčie stehno na červenom víne podľa Liběny Rochovej
Známa česká návrhárka Liběna Rochová sa s nami podelila o svoj obľúbený recept na zverinu. Pripravte si podľa nej srnčie stehno na víne s pečeným cesnakom a cibuľou. Rozpadajúce sa srnčie odporúčame servírovať s pohárom červeného vína, ktoré doplní výraznú chuť mäsa.

Obtiažnosť: stredná
Čas prípravy: 5 hodín
Počet porcií: 4
Srnčie stehno na červenom víne podľa Liběny Rochovej

Ingrediencie

  • 700 g srnčie stehno
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 guličky jalovca
  • 2 guličky nového korenia
  • 3 guličky čierneho korenia
  • 1 palička cesnaku
  • 1  väčšia cibuľa
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 250 ml hovädzieho alebo zverinového vývaru 

Čo by sa vám mohlo hodiť k vareniu a servírovaniu

Postup

  1. Srnčie stehno vložte do liatinového hrnca na pomalé pečenie Staub Cocotte.
  2. Pridajte bobkový list, nové korenie a jalovec.
  3. Cesnak aj cibuľu rozkrojte napoly a so šupkou položte na mäso.
  4. Zalejte vývarom a vínom.
  5. Rúru si rozohrejte na 130 stupňov na horúci vzduch a pečte zhruba 5 hodín, kým sa mäso nerozpadá. 
  6. Servírujte s knedľou, pečeným zemiakom alebo grilovanými šampiónmi. 

Ďalšie recepty známych osobností

Ďalšie recepty známych osobností