Opinel
Intempora nôž na chlieb a pečivo, 210 mm
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 34 × 4,5 × 34 cm |
Hmotnosť | 0,163 kg |
Materiál rukoväti | plast |
Dĺžka čepele | 21 cm |
Popis
Nôž s elegantne prehnutou, vrúbkovanou nerezovou, 21 cm dlhou čepeľou a ergonomickou rukoväťou z dizajnového radu Intempora si hravo poradí s akýmkoľvek bochníkom chleba alebo krehkou bagetkou.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Opinel Intempora nôž na chlieb a pečivo
Dizajnový nôž na chlieb a pečivo s elegantne prehnutou, zúbkovanou 210 mm dlhou nerezovou čepeľou, hrubkou 2 mm oceníte najmä pri krájaní mäkkého chleba s tvrdou kôrkou, do ktorej vojde ako po masle. Príprava snackov z krehkých bagetiek sa stane hračkou. Zúbkovaná čepeľ veľmi ľahko do pečiva zájde, vďaka ergonomickej rukoväti sa nôž veľmi dobre drží a ľahko sa s ním manipuluje.
- dĺžka čepele: 21 cm
- hrubka čepele: 2 mm
- materiál čepele: špeciálna zmes nerezových ocelí
- materiál rukoväte: vysoko odolný polymér
- môže sa umývať v umývačke riadu, odporúčané ale ručné umývanie
Výnimočná kombinácia skvelých vlastností
Špeciálne modifikovaná oceľ Sandvik 12C27 M zaisťuje vysokú odolnosť proti korózii a perfektná schopnosť rezu (14,5% chrómu + 0,60% mangánu zabezpečuje odolnosť voči hrdzaveniu a 0,52% uhlíka potom perfektné rezné hrany)
Tvrdosť 57 HRC podľa Rockwellovy stupnice znamená skutočne veľkú rezistenciu ostria proti opotrebovaniu
30° brúsiaci (ostriaci) uhol, 15 ° z každej strany
Optimalizácia rozmerov pre každý typ noža tak, aby bola zaistená maximálna efektivita činnosti, pre ktorú má byť používaný
V-grip ľahko a bezpečne uchopiteľný nôž vďaka uhlu ostria
Ergonomický profil rukoväte vašu ruku sám navedie na správny úchop
Hladké línie, bez nerovností znepríjemňujúce úchop i údržbu
kolekcia Intempora, stvorená pre excelentné krájanie - zoznámte sa
Tvar a farebnosť kolekcie kuchynských nožov Intempora sú inšpirované trendy industriálnym štýlom, podobne ako u rady steakových Opinel nožov Appetit.
S kolekciou Intenpora prichádza do vašej kuchyne nielen moderný dizajn a tie najlepšie možné materiály, ale tiež francúzska kulinárske dokonalosť a umenie užívať života.
Ergonomicky tvarovaná rukoväť nožov tejto rady je vyrobená z vysoko odolného polyméru-POM, ktorý zaručuje, že je rezistentný voči chemickým detergentom, znáša vysoké teploty a samozrejme jej tvar aj farba odolávajú pôsobeniu akokoľvek teplej či studenej vody. Čepeľ kuchynských nožov Intempora je vyrobená zo špeciálnej zmesi nerezovej ocele 12C27 (Sandvik Mod), ktorá ju chráni pred vplyvom korózie a zaisťuje špičkovú ostrosť. Oceľové ostrie prechádza celou dĺžkou noža, je tak zaistená primeraná vyváženosť a zároveň tvorí zaujímavý dizajnový prvok.
Na čo by ste nemali zabudnúť
- bezpečné uloženie
Skladujte nože na bezpečnom mieste (z dosahu detí), vždy dbajte na to, aby smerom k vám smerovala rukoväť, nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
- čistota
Do dreveného bloku na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy iba očistené a osušené noža. Radšej než umývačku riadu, použite cca 55 ° C horúcu vodu a hubku.
- správna veľkosť
Vždy používajte ten správny nôž - veľkosť a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líšia, a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájacie techniky a teda aj špecifický nôž.
Nie je oceľ ako oceľ
Výber ocele určuje životnosť a kvalitu ostria, a preto je mu venovaná patričná pozornosť, pretože vo svojom dôsledku tak ovplyvní hlavné úžitkové vlastnosti celého výrobku. Pre nože kolekcia Opinel Intempora bola vybraná vysoko kvalitná švédska oceľ 12C27 Sandvik Mod. Táto oceľ je vysoko odolná voči korózii a jednoduchá na údržbu vďaka prídavku chrómu (14,5%) a mangánu (0,60%). Prídavok uhlíka v oceli (0,52%) zabezpečí excelentnú hranu, ktorá drží tvar aj pri styku s tvrdším materiálom.
Zrodenie legendy
Príbeh dnes už ikonickej značky Opinel® začína v 19. storočí, kedy sa obchodník Victor-Amédée Opinel počas svojich ciest naučil kovať klince a následne založil vo Francúzsku svoju kováčsku dielňu. Po jeho smrti prevzal remeslo syn Daniel, ktorý sa stal pre miestnych farmárov "výrobca ostrých predmetov" pretože ostrie jeho kosáka a kos bolo vyhlásené široko ďaleko ako to najostrejšie možné.
Ten pravý Opinel-vreckový nôž si ale na svetlo sveta musel ešte chvíľku počkať. Najstarší syn Daniela Opinel, Joseph, sa rozhodol ísť v stopách svojho otca a poháňaný umeleckou vášňou, spojil ručné spracovanie s vtedy najmodernejšou technológiu a vytvoril malý zázrak. Písal sa rok 1890 a svetlo sveta uzrel vreckový zatvárací nôž Opinel, nôž od prvého dňa milovaný a odovzdávaný z generácie na generáciu. Nôž, ktorý počas ďalších rokov získal stovky tisíc fanúšikov po celom svete, sa stal bežnou súčasťou domácností, a tak trošku jedným zo symbolov celého Francúzska ...
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
28. augusta 2024
Jednoduchý recept na Gazpacho
15. júla 2024
Pickles – britské kimchi
20. júna 2024
Pho polievka poďla Filipa Sajlera
23. mája 2024