Hubové košíčky so špenátom

25. augusta 2023
Hubové košíčky so špenátom
Vysoké teploty a večerný dážď. To znamená jediné. Hubová sezóna je konečne v plnom prúde! Skúste si ich tentoraz pripraviť originálne. Kombinácia sladkého paštrnáku a cukety vám vytvorí lahodný košíček, ktorý naplníte voňavou zmesou húb, parmezánu a špenátu. Košíčky môžete použiť ako originálnu prílohu alebo si ich vziať na desiatu do práce či do školy. 


Obtiažnosť: stredná
Príprava: 50 min
Počet porcií: 12

Hubové košíčky so špenátom

Ingrediencie

  • 2 cukety  
  • 2 paštrnáky  
  • 10 ml olivového oleja  
  • 75 g cibule nakrájanej nadrobno  
  • 75 g šampiňónov alebo lesných húb nakrájaných na kúsky  
  • 450 g baby špenátu  
  • ½ lyžičky morskej soli  
  • ½ lyžičky čerstvého čierneho korenia  
  • 6 vajec  
  • 30 ml mlieka  
  • 30 ml smotany  
  • 50 g nastrúhaného parmezánu 
  • olej v spreji na vymazanie formy 

ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE

  1. Predhrejte si rúru na 200 °C. 
  2. Formu na muffiny si vymaže olejom. Prácu vám zjednoduší olej v spreji. 
  3. Cuketu a paštrnák pozdĺžne nakrájajte na dlhé tenké plátky a osušte prebytočnú vodu. 
  4. Do pripravenej formy prekrížte 2 plátky paštrnáku a pečte 10 minút. Vyberte z rúry a rovnakým spôsobom prekrížte 2 cuketové plátky. Vráťte do rúry a pečte 5 minút. 
  5. Medzitým si na veľkej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a huby a opekajte 3-4 minúty. Zvyšok paštrnáku a jadro z cukiet nakrájajte a pridáte na panvicu a nechajte opekať ďalšie 2 minúty. Vmiešajte špenát a stiahnite z ohňa. Dochuťte soľou a korením a nechajte vychladnúť. 
  6. Vo veľkej mise zmiešajte vajcia, parmezán, smotanu a mlieko. Pridajte zmes z panvice a premiešajte. 
  7. Vaječnú zmes rozdeľte rovnomerne do pripravených košíčkov a pečte asi 15 minút. 
  8. Košíčky vyberte z formy a ozdobte strúhaným syrom. 

ďalšie hubové recepty

ďalšie hubové recepty