

Kuchyňa robí človeka
Kuchyň robí človeka je pravidelná séria fotografa Derecka Harda, držiteľa ocenenia Czech Press Photo. Nie sú to len šaty, čo robia človeka. U nás v Potten & Pannen - Staněk veríme, že nielen oblečenie odráža to, akí ste, ale rovnakým spôsobom o vás vypovedá aj vybavenie vašej kuchyne a to, ako varíte.
Preto vás každý mesiac pozveme domov k zaujímavým osobnostiam z českej a slovenskej scény a necháme vás nazrieť pod pokrievku ich kuchyne.
Kde momentálne bývaš a s kým?
Momentálne bývam v BA, v Petržalke, so svojou manželkou a našimi dvoma synmi. Máme aj psa. 😊
Zdieľaš obydlie tiež s nejakými nemými tvárami?
V našom byte je veľa nemých tvárí. 😊
Ako by si jednou krátkou vetou opísal svoje bývanie?
Pekný a útulný bytík.
Volské oko

Alfonzo
Platí u vás doma, že kuchyňa je srdcom domova?
Určite áno.
Čo si na svojej kuchyni najviac ceníš a prečo?
Priestrannosť a varný ostrov, takže máme dostatok priestoru na všetko.
Vymenuj tri veci, bez ktorých sa v kuchyni nezaobídeš.
Doska na krájanie, nôž a panvica.
Bez kterých věcí se Michal Konrád v kuchyni neobejde?
Ktorá prísada nesmie nikdy chýbať v tvojej chladničke alebo špajzi?
Majonéza a sójová omáčka.
Čo si naposledy varil/piekol?
Hovädzí flank na ázijský spôsob s lepkavou ryžou.
Považuješ sa za dobrého kuchára? Čo by si uvaril pre vzácnu návštevu, keby ste chceli naozaj zapôsobiť?
Z môjho pohľadu kuchár je taký dobrý, ako jeho posledné jedlo – a mne naposledy chutilo. 😊
Uvaril by som niečo pestré a chutné.
Čo ty a hudba? Čo najradšej počúvaš pri varení?
Pri varení si rád vypočujem čokoľvek, ale mám rád drum and bass a taktiež Iggy Popa či INXS.
SMEG a kvety
Ktorú svetovú kuchyňu máš najradšej?
Áziu a Taliansko.
Máš obľúbené originálne jedlo, o ktorého recept by si sa podelil s našimi čitateľmi?
Klasické plnené pečené kura s ryžou a uhorkovým šalátom. Ale pre čitateľa som si pripravil recept na zmrzlinu z yuzu s ganache zo zeleného čaju matcha.
Dávaš prednosť sladkému alebo slanému?
Sladkému.
Hranolky alebo šalát?
Ako kedy… momentálne hranolky. 😊
Kávu alebo čaj?
Ráno kávu, poobede čaj.
Keby si mohol vybrať kohokoľvek na svete (živého alebo neživého), s kým by si chcel ísť na večeru, bol by to:
Môj starý otec a stará mama.
Dávaš prednosť veľkým banketom, kde sa pri jednom stole zíde veľa ľudí, alebo si skôr zástancom intímnejšieho stolovania?
Záleží to od situácie, ale intímko je fajn.

Tam, kde to začína

The Chef
Používaš nejaký slávnostný stolový servis pre výnimočné chvíle pri stole?
Maximálne na Vianoce.
K jedlu neodmysliteľne patria aj nápoje. Povedz nám, aké sú tvoje obľúbené alkoholické a nealkoholické nápoje.
Kombucha a kvalitné víno.
Akú kuchynskú pomôcku by si odporučil, ktorú si nedávno objavil?
Kvalitné panvice… značku si nepamätám, ale kúpil som ich v Potten & Pannen. 😊
Čo ti chýba v kuchyni, aby sa stala kuchyňou snov?
Oheň.






