Už sa nemôžete dočkať dovolenky? Jamieho inšpirácia, polievka Pappa al pomodoro, talianska rustikálna klasika, je tá pravá, aby ste si čakanie skrátili a preniesli sa do dovolenkového módu hneď.
Recept, inšpirovaný kuchyňou slnečného Talianska, je 8. a tiež posledným receptom zo seriálu jedinečných receptov podľa Jamieho Olivera, vzniknutých pre kuchárku, spojenú s limitovanou edíciou tyčového mixéra bamix® v designe navrhnutom týmto slávnym britským kuchárom.
Počet porcií: 6
Príprava: 80 min
Nutričná hodnota: 229 kcal, 5,5 g tukov (0,9 g nasýtených), 9,1 g bielkovín, 38,1 g sacharidov, 13,7 g cukrov, 0,1 g soli, 5,5 g vlákniny
Jamie Oliver
Jamie Oliver o spolupráci s bamixom® hovorí:
„Som nadšený, že môžem spolupracovať so značkou bamix® a pomôcť ľuďom rýchlo pripraviť úžasné jedlá úplne od nuly. Tento geniálny vynález je skutočným pomocníkom, ktorého si budete chcieť nechať a je vyrobený tak, aby vydržal naveky. Svoj mixér bamix® mám doma v kuchyni vždy pri ruke a používam ho na veľa rôznych vecí, napr. na výrobu salsy, dresingu, voňavej karí pasty alebo pesta. Je to úžasný nástroj na rýchlu prípravu čerstvého jedla plného chuti, a to s minimálnou námahou. Je to iná liga!“
Ingrediencie
- 2 kg zrelých paradajok
- 2 červené cibule
- 1 liter domáceho zeleninového vývaru
- 1 bochník ciabatty (280 g) alebo iného pečiva, čo máte po ruke
- 1 palička cesnaku
- štipka sušeného oregána
- niekoľko vetvičiek čerstvej bazalky
- olivový olej
- červený vinný ocot
- extra panenský olivový olej
- morská soľ, čierne korenie
Postup
- Rúru zapnite na 200 °C. Paradajky rozkrojte na polky a položte ich reznou stranou smerom hore na veľký plech na pečenie.
- Paličku cesnaku rozoberte na jednotlivé neolúpané strúčiky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na 3 cm mesiačiky, potom rovnomerne vysypte na plech.
- Všetko posypte oregánom, dochuťte morskou soľou a čiernym korením, potom pokvapkajte olivovým olejom. Pečte v rozohriatej rúre 50 minút až 1 hodinu, alebo kým nie sú paradajky mäkké a lepkavé.
- Následne celý obsah plechu zoškrabte do veľkej panvice, cesnak vyberte, až teraz ho ošúpte a vytlačte do zmesi s paradajkami.
- Prilejte vývar, pridajte nahrubo nakrájané stonky bazalky s väčšinu lístkov. Pár lístkov si nechajte na dozdobenie. Rozkrojte bochník ciabatty napoly a jednu polovicu natrhajte do zmesi na panvici. Priveďte k varu a nechajte 10 minút zľahka variť.
- Medzitým zvyšnú ciabattu nakrájajte na plátky a opečte na grilovacej panvici na sucho na platni rozpálenej na vysokú teplotu, kým okraje z oboch strán nebudú ľahko opečené. Prípadne môžete využiť rúru.
- Panvicu s paradajkovou zmesou po 10 minútach odstavte z platne, prilejte trochu červeného vinného octu a potom pomocou multifunkčného noža mixéru bamix® dohladka rozmixujte.
- Hotovú polievku nalejte do misiek, pokvapkajte extra panenským olivovým olejom a posypte zvyšnými lístkami čerstvej bazalky. Podávajte s opečenou ciabattou alebo akýmkoľvek iným pečivom, ktoré máte doma.
JAMIE OLIVER - ĎALŠIE RECEPTY
18. októbra 2024
Tekvicová polievka podľa Jamieho Olivera
14. februára 2022
Losos a zelenina s pestom podľa Jamieho Olivera
14. februára 2022
Obrátený koláč z manga a limetky podľa Jamieho Olivera
11. februára 2022
Thajské zelené kuracie kari podľa Jamieho Olivera
02. januára 2022