Proteínové lievance podľa Naty Kerny

08. októbra 2025
Proteínové lievance podľa Naty Kerny

Známa slovenská influencerka Naty Kerny sa s nami v rámci seriálu Kuchyňa robí človeka podelila o svoj recept na proteínové lievance. Naty si zariaďuje novú kuchyňu v novom byte, a tak sa – podľa vlastných slov – opäť vracia k vareniu. Napriek tomu však zostáva hlavným cieľom jej pobytu v kuchyni rýchlo sa najesť. Tieto lievance to spĺňajú na 100 %. Poďme na ne.

Proteínové lievance podľa Naty Kerny

Recept

Ingrediencie (2 porcie – cca 8 menších lievancov): 

  • 2 vajcia
  • 150 g gréckeho jogurtu (alebo tvarohu)
  • 1 odmerka proteínového prášku (vanilkový)
  • 50 g jemných ovsených vločiek (môžeš pomlieť na múku)
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL škorice (voliteľné)
  • 1–2 PL mlieka (klasické alebo rastlinné) podľa hustoty cesta
  • štipka soli

Postup

  1. V miske rozšľahaj vajcia s jogurtom.
  2. Pridaj proteín, ovsené vločky, prášok do pečiva a škoricu. Premiešaj.
  3. Ak je cesto príliš husté, pridaj trochu mlieka. Konzistencia by mala byť hustejšia ako na palacinky.
  4. Rozohrej panvicu s troškou kokosového oleja alebo masla.
  5. Peč lievance na miernom ohni približne 2 minúty z každej strany, kým sa na povrchu nevytvoria bublinky.

Tipy na servírovanie: 

  • navrch čerstvé ovocie (čučoriedky, maliny, banán)
  • jogurt alebo tvaroh s medom

Na varenie

Na servírovanie