Známa slovenská influencerka Naty Kerny sa s nami v rámci seriálu Kuchyňa robí človeka podelila o svoj recept na proteínové lievance. Naty si zariaďuje novú kuchyňu v novom byte, a tak sa – podľa vlastných slov – opäť vracia k vareniu. Napriek tomu však zostáva hlavným cieľom jej pobytu v kuchyni rýchlo sa najesť. Tieto lievance to spĺňajú na 100 %. Poďme na ne.
Recept
Ingrediencie (2 porcie – cca 8 menších lievancov):
- 2 vajcia
- 150 g gréckeho jogurtu (alebo tvarohu)
- 1 odmerka proteínového prášku (vanilkový)
- 50 g jemných ovsených vločiek (môžeš pomlieť na múku)
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL škorice (voliteľné)
- 1–2 PL mlieka (klasické alebo rastlinné) podľa hustoty cesta
- štipka soli
Postup:
- V miske rozšľahaj vajcia s jogurtom.
- Pridaj proteín, ovsené vločky, prášok do pečiva a škoricu. Premiešaj.
- Ak je cesto príliš husté, pridaj trochu mlieka. Konzistencia by mala byť hustejšia ako na palacinky.
- Rozohrej panvicu s troškou kokosového oleja alebo masla.
- Peč lievance na miernom ohni približne 2 minúty z každej strany, kým sa na povrchu nevytvoria bublinky.
Tipy na servírovanie:
- navrch čerstvé ovocie (čučoriedky, maliny, banán)
- jogurt alebo tvaroh s medom