![Veľkonočná plnka s čerstvými bylinkami](https://image-processor-cdn-imageprocessorpp-prod.azureedge.net/PottenPannenPROD/ppmedia/sharedmedia/pottenpannensk/pottenpannenmedia/blog/520-velkonocna-plnka-s-cerstvymi-bylinkami/102481235.jpg?f=WebP&w=1920&q=85)
Vyskúšajte vynikajúcu, a pritom na prípravu jednoduchú veľkonočnú plnku, ktorú si podľa osvedčeného receptu pripravuje polovica firmy Potten & Pannen - Staněk.
Celková doba prípravy: cca 1 hodina
Celková doba prípravy: cca 1 hodina
![Veľkonočná plnka s čerstvými bylinkami](https://image-processor-cdn-imageprocessorpp-prod.azureedge.net/PottenPannenPROD/ppmedia/sharedmedia/pottenpannensk/pottenpannenmedia/blog/520-velkonocna-plnka-s-cerstvymi-bylinkami/102481231.jpg?f=WebP&w=750&q=85)
Ingrediencie
- 2 balenia krájaného sendviča (veky)
- 8 vajec
- 200 g masla
- 150 ml mlieka
- 250 g údenej alebo dusenej šunky
- čerstvé zelené bylinky podľa chuti
- plátky mandlí podľa chuti
- soľ a korenie
Postup
- Maslo rozpustite a nechajte vychladnúť. Veku natrhajte na kusy a vložte do veľkej misy.
- Kúsky sendviča zalejte mliekom, pridajte 8 žĺtkov a postláčajte tak, aby sa mlieko a žĺtky vsiakli.
- Pridajte maslo, na jemno nasekané bylinky, šunku, osoľte, okoreňte a premiešajte. Potom jemne a opatrne vmiešajte sneh z bielkov.
- Do formy vložte papier na pečenie, alebo ju vymažte maslom a vysypte strúhankou.
- Zmes vlejte do zapekacej do formy. Ideálny je obdĺžnikový formát cca 29 x 19 cm.
- Pečte v rúre vyhriatej na 180 ° C približne 40 min.
- Vychladnutú plnku krájajte na plátky a podávajte napríklad so šalátom zo srdiečok hlávkového šalátu a obľúbeným dresingom.
![](https://image-processor-cdn-imageprocessorpp-prod.azureedge.net/PottenPannenPROD/ppmedia/sharedmedia/pottenpannensk/pottenpannenmedia/blog/520-velkonocna-plnka-s-cerstvymi-bylinkami/102481235.jpg?f=WebP&w=1000&q=85)