Veľkonočná plnka s čerstvými bylinkami

Veľkonočná plnka s čerstvými bylinkami
Vyskúšajte vynikajúcu, a pritom na prípravu jednoduchú veľkonočnú plnku, ktorú si podľa osvedčeného receptu pripravuje polovica firmy Potten & Pannen - Staněk.

Celková doba prípravy: cca 1 hodina

Ingrediencie

  • 2 balenia krájaného sendviča (veky)
  • 8 vajec
  • 200 g masla
  • 150 ml mlieka
  • 250 g údenej alebo dusenej šunky
  • čerstvé zelené bylinky podľa chuti
  • plátky mandlí podľa chuti
  • soľ a korenie

Postup


  1. Maslo rozpustite a nechajte vychladnúť. Veku natrhajte na kusy a vložte do veľkej misy.
  2. Kúsky sendviča zalejte mliekom, pridajte 8 žĺtkov a postláčajte tak, aby sa mlieko a žĺtky vsiakli.
  3. Pridajte maslo, na jemno nasekané bylinky, šunku, osoľte, okoreňte a premiešajte. Potom jemne a opatrne vmiešajte sneh z bielkov.
  4. Do formy vložte papier na pečenie, alebo ju vymažte maslom a vysypte strúhankou.
  5. Zmes vlejte do zapekacej do formy. Ideálny je obdĺžnikový formát cca 29 x 19 cm.
  6. Pečte v rúre vyhriatej na 180 ° C približne 40 min.
  7. Vychladnutú plnku krájajte na plátky a podávajte napríklad so šalátom zo srdiečok hlávkového šalátu a obľúbeným dresingom.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY