Zwilling XTEND – 100 % výkonu bezdrôtovo

05. augusta 2025

Zwilling XTEND – 100 % výkonu bezdrôtovo

Maximálny výkon aj bez spleti káblov. Zwilling Enfinigy rozširuje svoju kolekciu o bezdrôtové modely malých kuchynských spotrebičov XTEND, ktoré svojím výkonom nezaostávajú za tými s klasickým napájaním cez kábel. Po vlne akumulátorových pomocníkov v oblasti domácich majstrov a záhrady sa teraz úspešne udomácňujú aj v kuchyniach – k radosti nás všetkých. Výkon zostáva bez kompromisov a flexibilita je maximálna. Radi by sme vám ich predstavili rovno aj s receptami.

Zwilling XTEND – 100 % výkonu bezdrôtovo

Zásuvka ďaleko? Žiadny problém – môžete pracovať pri jedálenskom stole, na terase aj pri kempovaní. Modely ZWILLING XTEND dokazujú, že bezdrôtová prevádzka neznamená žiadne kompromisy vo výkone. Bezdrôtové spotrebiče spájajú inováciu s pohodlím a výrazne uľahčujú každodenné varenie, pečenie aj upratovanie. Vďaka nim získate maximálnu voľnosť a nemusíte robiť ústupky v nárokoch na výkon. Dizajn navyše získal uznávané ocenenie Red Dot Design Award.

Enfinigy XTEND modely

Tyčový mixér – jeden z najužitočnejších kuchynských vynálezov teraz s bezdrôtovou voľnosťou.

  • Mixujte polievku priamo v hrnci bez toho, aby ste ho museli presúvať zo sporáka.
  • Vychutnajte si smoothie na cestách v obytnom aute.
  • Rozmixujte grilovanú zeleninu na dip priamo pri grile.
  • Pripravíte 64 porcií smoothie na jedno nabitie.

S tyčovým ponorným mixérom z radu XTEND toto všetko zvládnete – a výsledky budú perfektné.

Ručný šľahač / hnetač – ľahký ergonomický dizajn bez kábla dáva priestor vašej kreativite.

  • Šľahajte vo vodnom kúpeli priamo nad sporákom bez obáv zo spálenia kábla.
  • Zamiešajte cesto na pizzu vonku pri peci.
  • Pripravte a upečte palacinky priamo pred hosťami.
  • Zamiešate cesto na 547 lievancov na jedno nabitie.

Tvorivé možnosti sú neobmedzené, keď sa nemusíte na nič obzerať.

Ručný vysávač – nenahraditeľný pomocník, ktorý už má v mnohých domácnostiach svoje stále miesto.

  • Okamžitý zásah ručným vysávačom je vaša cesta k neustále čistému domácemu prostrediu.
  • Ťažko dostupné miesta zvládnete vyčistiť jednou rukou.
  • Zoberte si ho so sebou do garáže na dôkladné vyčistenie auta.

Omrvinky po raňajkách ani rozsypané suroviny nemajú šancu. Po vysávaní jednoducho vysypete nádobku.

Domáce burgerové žemle a aioli omáčka

Kysnuté cesto – 8 žemlí
500 g pšeničnej múky (typ 550)
1 sáčok sušeného droždia (8 g)
30 g cukru
Soľ
80 g zmäknutého masla (nakrájaného na kocky)
1 vajce
60 ml vlažného mlieka
200 ml vlažnej vody

BBQ aioli
2 strúčiky cesnaku
1 čerstvé vajce
1 lyžička (5 g) horčice
1 kopcovitá lyžička BBQ korenia
200 ml neutrálneho rastlinného oleja

Príprava:

Do misy zmiešajte múku, droždie, cukor a štipku soli. Pridajte maslo, vajce, vlažné mlieko a vodu. Miesite približne 5 minút, kým nezískate hladké cesto. Vytvarujte guľu, prikryte utierkou a nechajte kysnúť 1 hodinu.

Potom cesto krátko prepracujte, rozdeľte na 8 častí a vytvarujte guľôčky. Uložte ich na plech s papierom na pečenie, jemne sploštite a nechajte ešte 30 minút kysnúť pod utierkou.

Rúru predhrejte na 180 °C (160 °C s ventilátorom). Zmiešajte žĺtok s mliekom a potrite žemle. Môžete posypať sezamom. Pečte 15–20 minút dozlatista a nechajte vychladnúť.

Na aioli ošúpte cesnak a vložte ho do vysokej nádoby spolu s vajíčkom, horčicou, BBQ korením a olejom. Ponorný mixér spustite na dne nádoby približne na 20 sekúnd, potom pomaly ťahajte nahor a mixujte do krémovej konzistencie. Uložte do chladničky.

Žemle rozrežte, potrite BBQ aioli a naplňte podľa chuti.

Tekvicovo–batátové pyré

Ingrediencie
1 kg tekvice (napr. Hokkaido, muškátová alebo maslová)
1 batát (cca 500 g)
soľ
250 ml mlieka
50 g masla
½–1 čajová lyžička mletého kardamómu

Príprava:

Tekvicu očistite, umyte a podľa potreby ošúpte. Nakrájajte na kocky. Batát ošúpte, umyte a tiež nakrájajte.

Varte tekvicu a batát v osolenej vode približne 25–30 minút, kým nezmäknú. Na záver varenia zohrejte v kastróliku mlieko s maslom, osolte a pridajte kardamóm.

Keď je zelenina mäkká, vodu zlejte. Pridajte mliečnu zmes a rozmixujte tyčovým mixérom alebo šľahačom – podľa chuti na hrubo alebo hladko. Dochutíte soľou a kardamómom podľa potreby.

Pyré je vhodné samotné aj ako príloha k restovanému mäsu.

Tip: Namiesto kardamómu môžete použiť korenie ras el hanout alebo štipku kari. Pre vegánsku verziu použite rastlinné mlieko a tuk (olej alebo rastlinnú alternatívu masla).

Piškotové tartaletky s ovocem

Piškotové těsto
2 vejce
60 g cukru
1 sáček (8 g) vanilkového cukru
70 g pšeničné mouky
30 g kukuřičného škrobu
1 lžička prášku do pečiva

Krém a ozdoba
125 ml smetany ke šlehání
2 sáčky ztužovače šlehačky
125 g mascarpone
30 g moučkového cukru
šťáva z ½ citronu
1 lžička vanilkového extraktu
150 g sezónního ovoce (např. lesní plody)


Příprava:

Troubu předehřejte na 180 °C (160 °C horkovzduch). Formičky (ø 10 cm) vymažte máslem a vysypte moukou.

Vejce šlehejte 1 minutu, přidejte cukr a vanilkový cukr, a šlehejte ještě 2–3 minuty do pěny. Vmíchejte prosátou mouku, škrob a prášek do pečiva. Těsto rozdělte do formiček (do 2/3) a pečte 12–15 minut. Nechte vychladnout a vyklopte.

Smetanu vyšlehejte se ztužovačem. Mascarpone smíchejte s citronem a vanilkovým extraktem, poté vmíchejte šlehačku. Krém naneste na korpusy a dozdobte ovocem.

Tip: Korpusy lze připravit dopředu a uchovat v lednici či zamrazit ve vakuových nádobách ZWILLING FRESH & SAVE.

Bude se hodit