Eliška je doma v umení, dizajne, móde a štýle. Tomu dokonale zodpovedá aj jej štýlovo vyladená kuchyňa. Ale nenechajte sa zmiasť krásou – Eliška sa vie k vareniu postaviť čelom a podľa receptu navarí prakticky čokoľvek. Pre našich čitateľov si pripravila bryndzové halušky. Tak s chuťou do toho!
Ingrediencie:
- 500 g ošúpaných zemiakov
- 200 g hladkej múky (prípadne viac podľa konzistencie cesta)
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 g slovenskej bryndze
- 200 g údenej slaniny
- pažítka
- podmaslie alebo kyslé mlieko
Postup:
- Ošúpané zemiaky rozmixujeme alebo nastrúhame najemno. Pridáme hladkú múku, vajcia a dva pretlačené strúčiky cesnaku. Premiešame a necháme chvíľu odležať.
- Na panvici opražíme nakrájanú údenú slaninu dozlatista.
- Do vriacej osolenej vody postupne pretlačujeme cesto cez haluškár a halušky občas premiešame, aby sa nezlepili. Varíme asi 10 minút.
- Uvarené halušky scedíme do veľkej misy a premiešame s bryndzou. Na tanieri podávame so slaninou, pažítkou a pohárom podmaslia alebo kyslého mlieka.
- Náš tip – ak nemáte haluškár, dobre poslúži aj ploché hrubé strúhadlo.
BUDE SA VÁM HODIŤ