Letné ovocné sorbety s Josefem Maršálkom

29. januára 2024 Josef Maršálek https://pottenpannenprod.blob.core.windows.net/ppmedia/sharedmedia/pottenpannensk/pottenpannenmedia/autori/pepa_marsalek01b.png?ext=.png
Letné ovocné sorbety s Josefem Maršálkom
3 recepty na mrazené dezerty pre dospelých. Príjemné ochladenie v horúcom lete podľa obľúbeného cukrára a lektora našej Gourmet Academy.
Letné ovocné sorbety s Josefem Maršálkom

3 opité letné sorbety, ako ich má Pepa Maršálek rád

 

Jahodový s badiánom

Ingrediencie:

  • 300 g čerstvé jahody
  • 150 g kryštálový cukor
  • 150 g voda
  • 70 g citrónová šťava
  • 70 g suché ružové víno
  • 2 hviezdičky badiánu

Postup:

1. Cukor, vodu, citrónovú šťavu a badián priveďte k varu a varte asi 10 min.

2. Sirup nechajte vychladnúť, potom vyberte badián, pridajte jahody a v barovom (stolnom) mixére či pomocou tyčového mixéru všetko rozmixujte dohladka.

3. Nalejte do zmrzlinovača, ktorý vám sorbet vytvorí sám alebo dajte vo vhodnej nádobe do mrazničky, kde zmes musíte každých 20 minut lyžicou premiešať.

Melónový s mätou

Ingrediencie:

  • 400 g zrelý melón Cantaloupe (váha bez jadierok a šupky)
  • 130 g kryštálový cukor
  • 125g voda
  • 70 g citrónová šťava
  • 85 g suché biele víno
  • 10 g čerstvá mäta

Postup:

1. Cukor, vodu, citrónovú šťavu a mätu priveďte k varu a varte asi 5 min.

2. Sirup sceďte, melón zbavte šupky i jadierok, nakrájajte na kúsky a pridajte k sirupu; varte ďalších 5 minút.

3. Nechajte vychladnúť a potom zmes v barovom (stolnom) mixére či pomocou tyčového mixéru  všetko rozmixujte dohladka.

4. Nalejte do zmrzlinovača, ktorý vám sorbet vytvorí sám alebo dajte vo vhodnej nádobe do mrazničky, kde zmes musíte každých 20 minut lyžicou premiešať.

Jablčný s bazalkou

Ingrediencie:

  • 300 g letných jabĺk (váha bez jadierok)
  • 180 g kryštálový cukor
  • 200 g voda
  • 35 g listov čerstvej bazalky
  • 75 g citrónová šťava
  • 70 g Prosecco

Postup:

1. Jablká so šupkou najprv pomocou vykrajovača zbavte jadierok a potom ich nakrájajte na menšie kúsky, šupku  se slupkou nejprve pomocí vykrajovače zbavte jadřince a pak je nakrájejte na menší kousky, šupku nelúpte.

2. Pridajte cukor a vodu, citrónovú štavu a priveďte k varu. Varte na miernom ohni 20 min.

3. Túto zmes nechajte dobre vychladnúť, potom pridajte Prosecco a čerstvú bazalku a všetko v barovom (stolnom) mixére či pomocou tyčového mixéru všetko rozmixujte dohladka.

4. Nalejte do zmrzlinovača, ktorý vám sorbet vytvorí sám alebo dajte vo vhodnej nádobe do mrazničky, kde zmes musíte každých 20 minut lyžicou premiešať.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY