Pečené cuketové hranolky s tzatziki

Pečené cuketové hranolky s tzatziki
V hlavnej úlohe cuketa! Úspech tejto rýchlej večere, či len pochúťky na lenivé popoludnie, je zaručený.

Čas prípravy: 45 minút vrátane pečenia

Počet porcií: 4-6

Cuketa je v našej kuchyni celoročnou stálicou. Jej najväčšou výhodou je, že ju môžete pridať takmer do všetkého, či už vareného alebo pečeného. Dnes vám ju ale predstavíme ako kráľovnú kuchyne.

Čo to je Panko strúhanka?

Jedná sa o druh strúhanky, ktorá sa najčastejšie používa v japonskej kuchyni. Na rozdiel od našej strúhanky, ktorá sa pripravuje zo starších rožkov alebo sendviča, japonská strúhanka Panko sa vyrába z čerstvého chleba a mixuje sa alebo strúha nahrubo. Pri vyprážaní potom nenasiakne toľko tuku a výsledný pokrm je naozaj oveľa chrumkavejší!

Ingrediencie

hranolky:

3 cukety

150 g Panko strúhanky

60 g celozrnnej múky

45 g parmezánu

2 veľké vajcia

sušené oregano a bazalka

korenie a soľ na dochutenie

tzatziki:

2 šalátové uhorky

2 lyžice kôpru

2 strúčiky cesnaku

150 g gréckeho jogurtu

soľ a korenie na dochutenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 218 ° C.
  • V múke obaľte na hranolky nakrájanú cuketu v múke.
  • Zmiešajte Panko strúhanku, najemno nastrúhaný parmezán, bylinky, korenie a soľ vo veľkej mise a odložte zatiaľ nabok.
  • V inej miske rozšľahajte vajcia.
  • Do vajec postupne namočte pomúčené cukety a obal dokončite v zmesi zo strúhanky.
    Obalené hranolky rozmiestnite na plech prikrytý papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre 20-30 minút.

Medzitým si pripravte tzatziky:

  • Nahrubo nastrúhajte uhorky, osoľte ich, zamiešajte a odložte na niekoľko minút do sitka, aby pustili vodu.
  • Uhorky vyžmýkajte od prebytočnej vody a zmiešajte s ostatnými ingredienciami a máte hotovo.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY