
Čas prípravy: 45 minút vrátane pečenia
Počet porcií: 4-6

Cuketa je v našej kuchyni celoročnou stálicou. Jej najväčšou výhodou je, že ju môžete pridať takmer do všetkého, či už vareného alebo pečeného. Dnes vám ju ale predstavíme ako kráľovnú kuchyne.
Čo to je Panko strúhanka?
Jedná sa o druh strúhanky, ktorá sa najčastejšie používa v japonskej kuchyni. Na rozdiel od našej strúhanky, ktorá sa pripravuje zo starších rožkov alebo sendviča, japonská strúhanka Panko sa vyrába z čerstvého chleba a mixuje sa alebo strúha nahrubo. Pri vyprážaní potom nenasiakne toľko tuku a výsledný pokrm je naozaj oveľa chrumkavejší!
Ingrediencie
hranolky:
3 cukety
150 g Panko strúhanky
60 g celozrnnej múky
45 g parmezánu
2 veľké vajcia
sušené oregano a bazalka
korenie a soľ na dochutenie
tzatziki:
2 šalátové uhorky
2 lyžice kôpru
2 strúčiky cesnaku
150 g gréckeho jogurtu
soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Predhrejte rúru na 218 ° C.
- V múke obaľte na hranolky nakrájanú cuketu v múke.
- Zmiešajte Panko strúhanku, najemno nastrúhaný parmezán, bylinky, korenie a soľ vo veľkej mise a odložte zatiaľ nabok.
- V inej miske rozšľahajte vajcia.
- Do vajec postupne namočte pomúčené cukety a obal dokončite v zmesi zo strúhanky.
Obalené hranolky rozmiestnite na plech prikrytý papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre 20-30 minút.
Medzitým si pripravte tzatziky:
- Nahrubo nastrúhajte uhorky, osoľte ich, zamiešajte a odložte na niekoľko minút do sitka, aby pustili vodu.
- Uhorky vyžmýkajte od prebytočnej vody a zmiešajte s ostatnými ingredienciami a máte hotovo.