Pistáciové diamanty s citrónom

29. januára 2024 Josef Maršálek https://pottenpannenprod.blob.core.windows.net/ppmedia/sharedmedia/pottenpannensk/pottenpannenmedia/autori/pepa_marsalek01b.png?ext=.png
Pistáciové diamanty s citrónom
Vyskúšajte ďalší obľúbený recept cukrárskeho mága Josefa Maršálka, v ktorom sa prelínajú osviežujúca vôňa citróna s chuťou pistácií v dokonalej sladenej kompozícii. 

Počet porcií: 50 ks
Čas pečenia: 20 až 25 min
Pistáciové diamanty s citrónom

Ingrediencie

Cesto:

  • 140 g maslo
  • 190 g múka 
  • 20 g pistáciovej pasty
  • 60 g cukor krupica 
  • 35 g sekané pistácie 
  • 10 g citrónová šťava
  • 1 citrón - kôra 
  • 1 g soľ

Na dokončenie:

  • 100 g cukor krupica

Postup

  • V mise rozmiešajte dohladka zmäknuté maslo, cukor, pistáciovú pastu, soľ a citrónovú kôru do peny. 
  • Potom pridajte citrónovú šťavu a krátko zamiešajte.  
  • Nakoniec vmiešajte múku a sekané pistácie a vypracujte hladké a pevné cesto.  

  •  Rozdeľte na dva diely a každý vyvaľkajte na valček s priemerom 3 cm
  • Poriadne z vonkajšej strany obaľte v kryštálovom cukre a dajte do chladničky na niekoľko minút stuhnúť.  
  • Nakrájajte na plátky asi 1,5 cm hrubé, odkladajte na plech s papierom na pečenie, vždy kúsok ďalej od seba a pečte pri 150 °C program horúci vzduch, kým okraje ľahko nebudú zlatisté, asi 20 až 25 minút. 
  • Nechajte vychladnúť a uchovávajte vo vzduchotesnej dóze.  

Súvisiace a odporúčané produkty