

Dáte si radšej dlho varený mäsový vývar alebo krémovu zeleninovú? S knedličkami alebo rezancami? Plný tanier obľúbenej polievky dokáže zázraky. Uľaví od choroby, hojí zlomené srdce, pomáha ponáročných večeroch.
A keď sa vám dnes nechce premýšľať nad tým, čo variť, možno právemedzi našimi obľúbenými receptami nájdete tú správnu inšpiráciu. Základom pre všetky je dostatočne veľký hrniec a chuť venovať príprave pokrmu svoj čas a energiu, ktorá sa vám však dvojnásobne vráti.
Tekvicová polievka
Uvarte si napríklad sýtu jesennú polievku z tekvice, ktorá vás zahreje hneď dvakrát – zvonku svojou farbou a zvnútra kombináciou lahodnej sladkastej chuti tekvice a pálivých chilli papričiek.
hráškový krém alebo šošovicová polievka
Nemáte radi tekvicovú? Vyskúšajte teda klasiku podľa Zdeňka Pohlreicha, jeho slávny hráškový krém.
Prípadne môžete od rovnakého autora vyskúšať netradičnú šošovicovú polievku, ktorú tento šéfkuchár varí po turecku, z červenej šošovice.
francúzska cibuľačka
polievka Pho
Pokiaľ ste skôr na vývary, skúste si doma sami uvariť vietnamsku polievku Pho. Príprava nie je zložitá, len podobne ako u všetkých vývaroch trošku náročnejšia na čas.
krémová pórková
Že nemáte toľko času na varenie? Potom vám môžeme odporúčiť rýchlu krémovu pórkovu. Táto polievka nielen skvele chutí, ale navyše ju pripravíte do 20 minút.