Obtiažnosť: stredná
Doba prípravy: 1 hodina
Počet porcií: 8
Ingrediencie
Cesto
- 5 vajec
- 40 g trstinového cukru
- 40 g špaldovej múky
- ½ lyžičky škorice
- 18 g kvalitného kakaa
Tvarohový krém
- 250 g tvaroh hrudkový
- 65 g ricotty
- 150 g skyru
- 15 g kvalitného kakaa
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1 lyžička škorice
- 1 pomaranč v bio kvalite
Na ozdobu
- plátky mandlí
- ovocie podľa chuti
- vetvičky rozmarínu
ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE
- Vajcia v izbovej teplote si rozdeľte na žĺtka a bielky zvlášť.
- Z bielkov vyšľahajte sneh.
- Múku zmiešajte s kakaom a škoricou. Žĺtka vyšľahajte s cukrom a postupne zašľahávajte zmes múky a korenia. Na záver pridajte sneh z bielkov a jemne spracujte do kompaktného cesta.
- Dajte na väčší plech vyložený papierom na pečenie a pečte na 160 stupňov na horkovzduch asi 10 min.
- Hneď po vytiahnutí rúry cesto zložte z plechu a zamotajte po jeho dlhšej hrane cez papier na pečenie do rolky a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí odkrojte nevzhľadné okraje. Nevyhadzujte ich, rozdrobené ich môžete použiť na konci na zdobenie rolády.
- Z pomaranča si nastrúhajte kôru najemno a vyžmýkajte pomarančovú šťavu. Všetky ingrediencie na krém dajte do veľkej misy a spoločne vyšľahajte do krému. Pripravené cesto rozmotajte a namažte krém po celej dĺžke a následne znova zrolujte. Časťou krému potrite aj vonkajšiu stranu.
- Ozdobte rozdrobeným zvyškom cesta, ovocím, mandľovými plátkami a pokojne aj vetvičkami rozmarínu.
- Nechajte stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.
OSLAĎTE SI PRVÝ ADVENT DOMÁCIM CUKROVÍM
29. januára 2024 Josef Maršálek
Čajové kakaové bábovečky Josefa Maršálka
29. januára 2024 Josef Maršálek
Orieškové amaretti s klinčekom od Pepu Maršálka
29. januára 2024 Josef Maršálek